Цифрова рентген діагностика у тварин в ортопедії

12.12.2022 15:59 ЗДОРОВ'Я



Якщо ви помітили, що ваш собака або кішка кульгає або невпевнено спирається на одну з лап, слід негайно звернутися до ветклініки. Ветеринар проведе якісну діагностику, обов'язковим тут є рентген дослідження для тварин і з'ясує причину наявної проблеми.

Симптоми ортопедичних проблем у тварин:

● кульгавість;
● невпевнена хода;
● скутість рухів;
● зниження активності вихованця;
● набряки під час руху;
● деформація та атрофія лап.

Якщо у тваринки спостерігаються подібні симптоми, слід терміново звернутися до ветклініки Львів. Тільки кваліфіковані спеціалісти можуть точно визначити причину недуги.

Діагностика та лікування ортопедичних порушень у кішок та собак

Для діагностики захворювання потрібно провести первинний огляд пацієнта,часто використовують спеціальні тести на рухливість, а потім зробити рентгенівський знімок, бажано цифровий. Це значно вища якість картинки дослідження, зручний формат для пересилки власнику чи суміжному лікарю, а найголовніше - можливість поставити коректний діагноз. А це є запорукою правильної стратегії лікування.

Після встановлення діагнозу ветеринар (Львів) підбере індивідуальне лікування цього випадку. Самостійно ставити діагноз і вибирати лікування не можна – це може посилити ситуацію та нашкодити вихованцю. Завжди консультуйтеся зі спеціалістом.

Зазвичай рентген призначають для діагностики наступних проблем:

● ортопедичні патології, спричинені генетичними аномаліями, і які виявляються по мірі зростання цуценя/кошеняти. А саме дисплазія та деформація кульшових, ліктьових суглобів);

● вікові зміни тварини внаслідок дегенеративних процесів (артрози, артрити, остеоартрози);

● травми (переломи, забиті місця, розриви).

Втручання лікаря при травмуванні тварини – необхідність. Відсутність своєчасного консервативного або оперативного лікування може призвести до сильного больового синдрому, іноді агресії тваринки, складності у пересуванні, серйозних проблем із суглобами та кістками.

Ортопедичні проблеми добре усуваються, якщо лікування та діагностику розпочато вчасно. Будьте уважні до своїх улюбленців та довіряйте профі.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат