На Закарпатті запрацював перший лінійний прискорювач

28.08.2021 11:40 ЗДОРОВ'Я

До 30-річчя Незалежності України у Закарпатському протипухлинному центрі очільник краю Анатолій Полосков разом із першим заступником голови облдержадміністрації Мирославом Білецьким та заступником голови ОДА Ігорем Шинкарюком відкрили оновлене відділення, де відбувся запуск роботи апарата променевої терапії.

Уперше в області запрацював сучасний лінійний прискорювач. Раніше такого медичного обладнання тут не було.

На початку року керівництво області звернулося до Офісу Президента України щодо необхідності придбання такого обладнання, давши зобов’язання завершити проєкт до 30-річчя незалежності.

Як зазначив очільник краю, там пропозицію підтримали — проєкт реконструкції відділення із закупівлею апарата було включено до президентської програми Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Вартість такого обладнання та будівельні роботи в медичному закладі з облаштуванням спеціального бункера складає 65 млн. грн.

За словами Мирослава Білецького, успішна реалізація цього проєкту призведе до зниження захворюваності та смертності серед населення Закарпатської області, а можливо, й інших регіонів Західної України.

Завдяки новітнім технологіям лікарям вдасться врятувати багато людей. Променеву терапію використовують для лікування онкології: сучасний апарат великими дозами опромінюватиме пухлину, при цьому не зачіпатиме здорові тканини.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат