Лабораторії на Закарпатті різко знизили вартість ПЛР-тестів

10.06.2021 10:30 ЗДОРОВ'Я

Тепер вже у наших туристів не повинно виникати спокуси "купити" фальшивий ПЛР-тест.

На кордонах посилився контроль за достовірністю ПЛР-тестів. Справа в тому, що навіть деякі нечесні туристичні агентства пропонували своїм клієнтам не робити тести в офіційних лабораторіях з відповідними сертифікатами, а самі видавали результати ніби-то негативних ПЛР-тестів за пів ціни від лабораторних. Тобто, фальшивий тест коштував десь 500 грн, а не 1000.

Зрештою, багато таких клієнтів попалися на кордонах. Туристів з фальшивими ПЛР-тестами виловлювали щодня і відправляли додому. А зараз цей контроль на кордонах ще посилився.

Але є хороші новини. Ситуація почала мінятися. Коронавірус у світі почав відступати, бо скрізь триває масова вакцинація. І у той час, коли виробники вакцин збирають вершки доходів, виробникам реагентів для ПЛР-тестів доводиться маневрувати. Адже реагентів було вироблено багато, а попит почав падати. Таким чином, виробники реагентів різко знизили ціни на свою продукцію.

Це відчувається і маневрах наших лабораторій, які мають відповідні сертифікати для проведення ПЛР-тестів. Ці тести ще потрібні для виїзду за кордон і багато країн ще досі вимагають від туристів відповідні довідки з негативним ПЛР-тестом. Лабораторії, отримавши дешевші реагенти, вирішили також знизити вартість тесту. І якщо ще не так давно вартість ПЛР-тестів була від 1200 до 1500 грн., то зараз ціни різко впали.

Ми проаналізували, які лабораторії і за скільки роблять ПЛР-тести.

Поки що явно відстає лабораторія «Діла». Тут тест коштує 1080 грн. Результат буде лише через два дні, бо в Ужгороді лише беруть тест, а лабораторія аж в Києві.

Щось подібне і в «Синево». Власне у них лабораторія не місцева, тому інформація така: ПЛР-тест коштує аж 990 грн і результат тесту буде також тільки через 2 дні. Щоправда, якщо замовити тест безпосередньо у них на сайті, то вартість буде 891 грн.

У «Гемомедики» вартість тесту складала 1000 грн. на особу. Результат -- протягом доби. Однак, буквально у вівторок у них з'явилася інформація, що ціну знижують до 850 грн.

Лабораторія «Астра-Діа» також оголосила про падіння ціни з 1000 грн до 850 грн. Результат буде відомий протягом 6-ти годин.

Доволі хитрим є рекламний білборд від обласного Центру громадського здоров’я. Вони навіть чомусь позначку поставили «Найнижчі ціни на діагностику COVID-19» і напис: Від 129 до 790 грн. Ми поцікавилися у лабораторії, що це за ціни і нам відповіли, що 129 грн. це ціна не за ПЛР-тест, а за тест на антитіла. А що стосується ПЛР-тесту, то тут ціна саме 790 грн і плюс 10 грн. за забір.

Ну і лабораторія Ескулаб оголосила, що у них ПЛР-тест коштує всього 699 грн, щоправда результат буде лише протягом доби, бо, знову ж таки, тут тільки забір аналізу.

Ну і всіх перевершила лабораторія ONE-LAB. Власне, ця лабораторія не те що випередила своїх конкурентів, але й зруйнувала плани навіть тих, хто продавав фальшиві довідки з негативним ПЛР-тестом. Ціна на ПЛР-тест у ONE-LAB складає всього 500 грн. і результат буде відомий протягом лише 5 годин.

Тобто, саме ця лабораторія нині має найнижчі ціни на ПЛР-тест і за найкоротший термін буде відомим результат.

Таким чином, зараз туристам, які вирушають до країн, де досі вимагають ПЛР-тест, вже не так обтяжливо для власного бюджету буде зробити ПЛР-тест, як це було раніше. Ціни вже цілком доступні і не потрібно ризикувати з придбанням фальшивих довідок.

Василь Коваль для Prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат