Закарпаття відвідала делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста

Прес-служба ОДА 28.03.2018 22:29 ЗДОРОВ'Я

В рамках візиту на Закарпаття, у середу (28.03) відбулася зустріч представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста з очільником області Геннадієм Москалем. Максим Забалуєв, Єліца Богданович та Віталій Стецик відвідали область на доручення свого керівництва для ознайомлення з регіоном та вивчення гуманітарної та суспільної ситуації в краї.

Представники організації ведуть активну діяльність з початку бойових дій на сході держави. І нині відновлюють житло та водопостачання, доставляють різноманітні препарати у медичні заклади, забезпечують населення продуктами,   допомагають у відновленні сімейних зв’язків.

Г. Москаль схвально відгукнувся про роботу місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста під час його роботи на Луганщині, адже в результаті масових обстрілів гуманітарна допомога міжнародної організації була іноді єдиною надією місцевого населення на виживання. А нині, за словами Г. Москаля, триває співпраця з представниками обласної організації Червоного Хреста в напрямку доставки медичних засобів з сусідніх країн.

Керівник краю також звернувся до представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста знайти можливість надати Закарпаттю вкрай потрібні препарати – сироватку від сказу та протиотруту при укусі змій.

- Третина населення Закарпаття мешкає в селах, більше половини території області покривають ліси, а область сьогодні залишається без необхідних засобів проти сказу, зміїної отрути, правця. Держава ними не забезпечує, за медикаментами в таких випадках закарпатцям доводиться їхати в сусідні країни. Тому ми змушені сьогодні просити міжнародної допомоги у вирішенні цих проблем.

Під час зустрічі йшлося і про міжнаціональні стосунки в області, суспільно-політичні настрої. З метою всебічного вивчення цих питань та знайомства з краєм у планах представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста візит у міста Берегово та Мукачево.

Прес-служба ОДА

ТЕГИ : Червоний хрест

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат