Курсанти-прикордонники затримали нелегальних мігрантів та їх провідника

Прес-служба Мукачівського прикордонного загону 15.11.2017 14:15 ЗДОРОВ'Я

 

Учора ввечері в рамках проведення цільових профілактичних заходів «Мігрант»   курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, які прибули на Закарпаття з метою посилення боротьби з проявами протиправної діяльності на кордоні, затримали групу нелегальних мігрантів та їх ймовірного провідника.


Під час патрулювання наряд за допомогою приладу нічного бачення спостерігав рух шести осіб від околиці села Тисобикень Виноградівського району у напрямку держрубежу.   Вже за кілька хвилин курсанти разом із групою реагування від відділу «Вилок» Мукачівського загону, затримали на відстані 50 метрів до кордону нелегальних мігрантів, коли ті саме намагались подолати загороджувальний паркан.

Затриманими виявились п’ятеро чоловіків та одна жінка. Лише один із затриманих мав при собі паспорт громадянина Чехії. Решта правопорушників повідомили, що є громадянами В’єтнаму, але жодних документів при собі не мали. У ході подальших пошукових заходів прикордонники виявили ще й автомобіль, який належить затриманому громадянину Чехії. Іноземець зізнався, що підвозив в’єтнамців, які мали намір незаконно перетнути кордон з Угорщиною.

З метою проведення фільтраційних заходів та складання адміністративних документів, усіх іноземців доставлено до відділу прикордонної служби «Вилок».

Щодо можливих ознак злочину передбаченого ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України   (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), з метою прийняття правового рішення, по даному факту було   повідомлено   співробітників поліції .

Правову оцінку діям мандрівників та їх ймовірного переправника   визначатиме суд.
                                                                         

Прес-служба Мукачівського прикордонного загону

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат