Доступних ліків для закарпатців стане більше

admin 23.07.2017 20:43 ЗДОРОВ'Я

Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню за програмою «Доступні ліки», планується розширити щонайменше на 50 нових препаратів

Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню за програмою «Доступні ліки», планується розширити щонайменше на 50 нових препаратів. Про це у ході селекторної наради з керівниками обласних адміністрацій та департаментів охорони здоров’я повідомили Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко та в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун .

Павло Розенко нагадав, що в програму входять 157 торгових назв препаратів на 21 лікарський засіб за міжнародною непатентованою назвою, а до кінця липня 2017 року МОЗ планується внести зміни, як до референтних цін так і розширити асортимент лікарських засобів. Він уточнив, що у розширеному реєстрі будуть представлені ліки 22 виробників з Євросоюзу, 17 виробників з України та п’яти світових виробників (переважно мова йде про Ізраїль та Індію). «Всі розмови про те, що Уряд обирає найдешевші ліки не відповідають дійсності. Ми обираємо ті препарати, які дозволяють людям ефективно лікувати хвороби, – підкреслив він. – Далі ми будемо працювати над тим, щоб долучати до цієї програми більше хвороб».

Наразі по Україні в урядовій програмі «Доступні ліки» беруть участь 6200 аптек, профінансовано понад 3 млн 600 тис рецептів та використано 126 млн. гривень.

В Закарпатті, станом на 17 липня, до програми залучені 202 аптечних заклади, із якими 18 розпорядників коштів в районах та містах області заключили відповідні угоди.   Медичними працівниками в рамках програми «Доступні ліки» виписано 127 477 рецептів, аптечними закладами подано звітів на відшкодування вартості ліків на суму   4 957 тис. грн. Вже отоварено 89 117 рецептів. Загалом   67 734 закарпатці скористались у рамках Урядової програми можливістю отримати необхідні їм   ліки за зниженими цінами, а деякі й безкоштовно.

Довідково:

Програма «Доступні ліки» розпочала свою роботу у квітні цього року. Її мета – вирішення одного з ключових завдань – збільшити прихильність хворих до лікування, і як наслідок – зменшити ризики виникнення загрозливих ускладнень їх протікання, а також – подовження тривалості життя в Україні. Програма передбачає надання   за рецептом лікаря в аптеках лікарських засобів або безкоштовно, або з незначним відшкодуванням   вартості деяких ліків хворим на серцево-судинні захворювання, астму та цукровий діабет 2-го типу. Джерело фінансування – кошти Державного бюджету.

http://ua.korzonews.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат