Чому вітамін D називають дивовижним

27.04.2017 17:25 ЗДОРОВ'Я

Оптимальний рівень вітаміну D в організмі (28.8–43.2 нг/мл) відіграє позитивну роль у підтриманні найкращого функціонального стану організму.

Рецептори вітаміну D (РВД) є в усіх тканинах та основних органах людини. Отож вітамін D взаємодіє з понад 3 000 генів, повідомляє Енциклопедія вітаміну D.

Підвищення рівня вітаміну D в організмі людини до норми 36 нг/мл може вплинути на покращення здоров’я та сприяти профілактиці захворюваності серед населення.

Підтримання рівня вітаміну D у рамках норми веде до зниження ризику виникнення таких захворювань чи клінічних станів, як показано у інфографіці, що знаходиться внизу.

«Ви щодня з легкістю можете приймати 5000 МО вітаміну D аж до кінця свого життя. Я, зазвичай, рекомендую приймати від 1 000 до 2 000 МО вітаміну D на день, це оптимальна доза. Особисто я приймаю 1 400 МО вітаміну D на день. Навесні, влітку та восени я в певний період часу катаюся на велосипеді без жодного захисту від сонця, а лише згодом застосовую захисні засоби.

Як відомо з медичної літератури, ви можете приймати аж до 10 000 МО вітаміну D на день протягом, принаймні, 5 місяців без шкоди для організму. Передозування та інтоксикація вітаміном D — це одне з найрідкісніших захворювань у всьому світі»,
— стверджує доктор медичних наук, професор медицини, фізіології та біофізики, директор Клініки здоров’я кісткової тканини, директор Геліотерапевтичного дослідницького центру Бостонського університету Майкл Холік.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат