Поліклініки на Закарпатті перетворяться на комерційні товариства з обмеженою відповідальністю

admin 20.05.2016 09:59 ЗДОРОВ'Я

Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроект про автономізацію клінік (№2309а).Згідно з документом медустанови перетворюються в комерційні товариства з обмеженою відповідальністю, а їхні послуги стануть платними.

Про це агентству “Інтерфакс-Україна” розповів заступник голови Комітету ВР з питань охорони здоров’я Олег Мусій.

У разі, якщо замість закону №2309а буде прийнятий доопрацьований проект №2309а-1 лікарні стануть “казенними підприємствами”, або “комунальними некомерційними підприємствами” але перелік платних послуг, проте, залишиться.

Статус комунального некомерційного підприємства передбачає, що заклад охорони здоров’я зможе легально заробляти, надаючи платні послуги, перелік яких буде затверджувати Кабмін, а їх вартість встановить МОЗ, зазначає Мусій.

Законопроект про організацію медобслуговування №4456 передбачає, що послуги в лікарнях стануть платними, і описує, як буде формуватися ціна на них. Документ також узаконює статус медиків як фізичних осіб-підприємців, які зможуть на первинному рівні надавати медичну допомогу.

Більш того, один заклад охорони здоров’я буде заробляти більше, а інший менше. “І той, що більше заробив, матиме можливість, наприклад, оновити свою техніку або підвищити зарплату, або найняти кращого фахівця, який буде приносити більший прибуток”, – пояснив Мусій.

groza-news.com.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат