Аюрведа — мистецтво давньої Індії

admin 13.05.2016 14:02 ЗДОРОВ'Я

Аюрведичний масаж зміцнює й лікує не лише тіло, а й душу.

Сучасна індустрія салон­них процедур надає своїм клієнтам великий вибір послуг практич­но на будь-який смак. Одні з таких послуг уже давно зарекомендува­ли себе як найбільш затребувані, а інші тільки починають набувати постійних шанувальників. Аюрведичний масаж є поєднанням індійської системи природного зцілення і унікальної техніки глибокого опрацювання м'яких тканин і м'язів. Завдяки такому масажу відбувається відновлен­ня як фізичної, так і психічної рівноваги людського організму. І це не випадково, адже аюрведичне вчення базується на тісному взаємозв'язку розуму і тіла, їх єднанні й нерозривності.

Аюрведичний масаж відновлює правильний перебіг так званого «життєвого дихання», яке є енер­гетичним потоком у людському організмі. Саме порушення пере­бігу прани призводить до незду­жань, які поступово можуть спри­чинити хронічні захворювання.

Техніка аюрведичного масажу
Техніка аюрведичного масажу полягає у стимуляції біологічно активних точок, які розташову­ються практично по всій поверх­ні тіла: від кінчиків пальців ніг до коренів волосся. Масаж може виконуватися як за участі двох масажистів — у чотири руки, так і одним фахівцем. Аюрведичний масаж включає тиск, погладжу­вання, глибоке промацування м'яких тканин і м'язів, що до­зволяє зняти напругу в м'язах, розробити зв'язки, активізувати лімфатичний і кровоносний потік. Завдяки такому багато­ плановому впливу зникають го­ловні болі, значно поліпшується загальний стан організму.

Неодмінною умовою аюрведичного масажу є використання теплих підігрітих олій. Існує понад 20 різновидів ефірних олій, що містять екстракти різних рослин. Для масажу олії підбираються строго індивідуально. При цьому враховуються властиві їм якості і той ефект, якого прагнуть досягти з допомогою масажу. Проникаючи у шкіру, ефірні олії впливають на периферичні нервові закінчення, а також справляють дезінтоксикаційний вплив на організм. Виведення шлаків з організму відбувається завдяки тому, що олії є чудовими сорбентами. Сеанс ароматерапії під час масажу дозволяє розслабитися і впливає на нервову систему лю­дини заспокійливо. Цьому сприяє і мелодійна мантрична музика, яка звучить протягом усієї процедури масажу.

Вплив масажу на стан організму
У цілому переоцінити вплив аюрведичного масажу на нерво­ву систему неможливо, оскільки це найкращий спосіб усунути стресовий стан, нормалізувати сон і повернути радість життя. Останнє значною мірою від­бувається завдяки не тільки релаксації, але й підвищенню рівня продукування ендорфінів — гормонів щастя.

Поряд із розслаблювальним аюрведичний масаж має і стимулювальний ефект, що благотворно позначається на енергетичному потенціалі людського організму. Після масажу людина почуваєть­ся умиротвореною, буквально народженою заново і сповненою сил та енергії.

Окремо слід відзначити той вплив, який аюрведичний масаж справляє на роботу суглобів. У ході масажу майстер застосовує йога-терапію, яка полягає в різних розтяжках, що цілюще діють на суглоби. Опрацьовуючи м'язи, зв'язки, суглоби, фахівець із ма­ сажу нормалізує роботу опорно-рухового апарату, знімає болі у хребті й м'язові затискання.
Аюрведичний масаж це ще й прекрасний засіб для зміцнення імунітету. Адже під час масажу відбувається багаторазова стиму­ляція біологічно активних точок, а це загалом зміцнює організм. До­статньо лише кількох процедур, щоб помітний ефект відчувався протягом наступних півроку.

З року в рік зростає кількість шанувальників аюрведичного масажу. Відбувається це за­вдяки ефективним профілак­тичним властивостям, якими володіє даний вид масажу, його здатності попереджати розвиток захворювань, знімати нервову напругу.

admin

ТЕГИ : масаж

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат