В Ужгороді аналіз крові роблять за 16 секунд

admin 08.02.2012 13:33 ЗДОРОВ'Я

На базі Обласного центру нейрохірургії та неврології працює сучасна лабораторія широкого профілю. Тут виконують як клінічні, так і спеціалізовані аналізи на європейському рівні, і після здачі загального аналізу крові результати можна отримати вже за 16 секунд.

Сьогодні на базі лабораторії працює гематологічний автометр, за допомогою якого можна швидко зробити загальний аналіз крові, імунохімічний аналізатор дозволяє протягом однієї години визначити гормональний стан організму.

Пропускна здатність обстежень на день – близько 400 осіб. Є в лабораторії і біохімічний аналізатор та імунологічний апарат. Втім, це далеко не вся техніка. На базі лабораторії в центрі нейрохірургії та неврології вже близько року функціонує шістнадцятизрізовий томограф – єдиний такий в області.

За допомогою апарату можна визначити будь-які захворювання хребта, нервової , судинної системи. Обстеження на томографі для пацієнтів Обласного центру нейрохірургії та неврології безкоштовне.

Наразі тривають роботи з розширення. Вже закуплено нове обладнання. Триває ремонт в новому приміщенні. З березня вже в планах відкриття ще одного відділу лабораторії. Сучасну медицину, особливо таку її складну галузь, як нейрохірургію та неврологію, неможливо уявити без потужної діагностичної бази. Апаратура, якою користуються в центрі нейрохірургії та неврології (директор — Володимир Смоланка) допомогла, врешті, врятувати не одне життя


Джерело:   М-студіо

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат