Віктор Микита зустрівся з адміністратором Мукачівської греко-католицької єпархії владикою Нілом

03.04.2024 22:42 ПОДІЇ

 

Сьогодні провели робочу зустріч з адміністратором Мукачівської греко-католицької єпархії владикою Нілом, - повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

На порядку денному – питання функціонування єпархії та соціальні проєкти, які втілюють релігійні громади на території Закарпаття.

Обговорили роботу капеланів у військових підрозділах, які зараз боронять незалежність України на фронті. Зараз у лавах Збройних сил, ДПСУ й Нацгвардії служать 9 священників Мукачівської греко-католицької єпархії. Разом з капеланами інших релігійних конфесій вони виконують надважливу духовну місію.

Дякуємо Мукачівській греко-католицькій єпархії за цей внесок та особисту позицію щодо підтримки наших героїв на фронті.

Також, разом з владикою Нілом відвідали новий корпус греко-католицького ліцею «Теобенд» в Ужгороді.

Тут облаштували 9 сучасних класів з новими меблями, інтерактивними дошками, системами відеоспостереження та рекуперації. Незабаром також обладнають комп’ютерний клас, їдальню і харчоблок.

Ліцей «Теобенд» має ліцензію Міністерства освіти і науки. В закладі діти здобувають освіту за новітнім науково-педагогічним проєктом «Інтелект України». Заняття максимально інтегровані, наочні та практичні.

У новому корпусі зможуть навчатися майже сто школярів. Загалом у ліцеї здобувають освіту 264 учні. 7 класів з 12 – інклюзивні. До навчального процесу залучений лікар-дефектолог. Створені всі умови для того, щоб діти з особливими потребами здобували якісну освіту.

В умовах війни та нестачі фінансування розширення можливостей для навчання дітей є критично важливим. Це допомога українцям і державі в ці складні часи.

Дякую громаді, Мукачівській греко-католицькій єпархії та особисто владиці Нілу за ініціативу й увагу до освітнього напрямку.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат