У Закарпатській ОВА відбулася нарада з очільниками громад прикордонних районів області

20.03.2024 15:29 ПОДІЇ

 

На порядку денному – реалізація положень Закону України про державний кордон, постанови Кабміну від 27 липня 1998 року № 1147 та змін до них, які регулюють питання прикордонного режиму, - повідомляє голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Закарпаття в цьому контексті має особливості, адже багато населених пунктів розташовані саме у прикордонній смузі. Тож зміни в Постанові впливають на всі напрямки життєдіяльності громад.

У новій редакції пункт 7 вказаного положення Постанови визначає, що громадяни України в’їжджають, перебувають, проживають, проваджують роботи і пропускаються у прикордонну смугу з дозволу органу Державної прикордонної служби, який безпосередньо виконує завдання щодо забезпечення недоторканності державного кордону у визначеній зоні відповідальності, за наявності документів, що посвідчують їхню особу.

Багато питань від краян, які потребують роз’яснення, тому сьогодні для налагодження взаємодії та обговорення положень Закону й нормативних документів на нараду запросили командирів Чопського та Мукачівського прикордонних загонів.

Важливо налагодити комунікацію між головами громад, керівниками прикордонних районів та прикордонниками. Цей звʼязок має бути системним та сталим для оперативного вирішення питань людей, які проживають і працюють у прикордонній смузі.

Дякую громадам за підтримку та ініціативу.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат