Під час візиту закарпатської делегації до Австрії, підписано ряд важливих угод про співробітництво

14.03.2024 11:16 ПОДІЇ

 

Важливий результат візиту до Австрії – підписання угоди про співробітництво з федеральною землею Тіроль, - повідомляє заступник голови ОВА Василь Іванчо. - Йдеться про подальшу діяльність у напрямку економіки, сільського господарства, охорони здоровʼя, науки, вищої освіти, спорту, культури, туризму.

Розпочали роботу щодо взаємодії та співпраці ще рік тому, коли вперше перебували у робочій поїздці в Тіролі. Відтак було чимало онлайн-зустрічей, де обговорювали наступні кроки та плани. І от вже зараз повернулися додому з конкретними домовленостями.

Це були насичені дні, оскільки провели чимало обговорень з посадовцями, бізнесменами, громадськими діячами, медиками, відвідали реабілітаційний центр, осередок, де проживають та здобувають освіту українські діти, які були вимушені тікати від війни.

Під час візиту порушували важливі питання щодо реабілітації, підтримки людей, котрі постраждали від дій агресора, зосередилися й на економічному потенціалі нашого регіону, можливостях інвестицій австрійського бізнесу в Закарпаття, розвитку сільського господарства тощо.

Маємо вже успішну співпрацю з іншими землями Республіки Австрія, зокрема Бургенландом, тож сподіваємося, що і зараз досягнемо тих взаємовідносин, котрі будуть справді результативними.

Приємно, що нас чують і готові підтримувати надалі. Дякуємо партнерам з австрійської федеральної землі Тіроль за конструктивні зустрічі та відкритість до співпраці.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат