Мирослав Білецький взяв участь у засіданні комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситу

13.03.2024 17:49 ПОДІЇ

 

Перший заступник очільника Закарпатської ОВА Мирослав Білецький узяв участь у засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням віцепрем’єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова.

Учасники засідання затвердили комплекс заходів щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ та сільгоспугідь у літній період 2024 року.

«Згідно з даними Головного управління ДСНС України у Закарпатській області, з початку цього року в регіоні виникло 317 пожеж, з яких 139 – при спалюванні сухотрав’я. За аналогічний період у 2023 році зафіксували 18 загорянь в екосистемах. Цьогоріч у вогні загинули 9 осіб, 3 – травмовані. Збитки від пожеж уже перевищили 147 млн гривень», – прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, з настанням весняно-літнього періоду кількість загорянь різко збільшується. Через часті випадки спалювання сухостою зростає небезпека виникнення пожеж у лісових масивах.

Щоб уберегти ліси від вогню, Державна комісія з питань ТЕБ та НС затвердила відповідний комплекс заходів. Він передбачає, зокрема, цілодобовий моніторинг ситуації в екосистемах з використанням відеоспостереження, безпілотних літальних апаратів, мобільних груп; проведення інженерних протипожежних заходів; організацію рейдів і патрулювань найбільш пожежонебезпечних лісових масивів, торф’яників, територій та об’єктів природно-заповідного фонду, а також проведення роз’яснювальної роботи з населенням про дотримання вимог пожежної безпеки в лісах та відповідальність за їх порушення.

Крім того, рекомендовано заборонити розводити багаття у лісових масивах і рекреаційних зонах (крім спеціально облаштованих місць для відпочинку), випалювати стерню, суху рослинність та сміття на землях лісового фонду, торфовищах, сільськогосподарських угіддях, лісосмугах, заплавах річок та вздовж доріг.

Мирослав Білецький прокоментував, що ще одне питання порядку денного стосувалося стану підготовки місць відпочинку на водних об’єктах. Згідно з рішенням комісії необхідно визначити місця для відпочинку населення та обладнати їх відповідно до Правил охорони життя людей на водних об’єктах України, а рятувальникам перевірити стан готовності та безпечності таких локацій.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат