Підсумки візиту делегації на чолі з Віктором Микитою до землі Тіроль Республіки Австрія

13.03.2024 14:40 ПОДІЇ

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита підбив підсумки візиту до федеральної землі Тіроль Республіки Австрія.

Закарпаття приєдналося до проукраїнської коаліції в межах групи підтримки України в уряді Тіролю «Task force Ukraine» на чолі з Гюнтером Платтером.

Разом із головою федерального уряду Тіролю Антоном Маттле Anton Mattle підписали угоду про співробітництво. Основними напрямками стануть охорона здоровʼя, наука, вища освіта, спорт, культура, економіка, сільське господарство, туризм та інші.

Закарпатські медики отримають можливість навчатися, стажуватися й підвищувати кваліфікацію на базі Rehabilitationszentrum Häring.

Тіроль візьме участь у пілотній програмі Закарпатської ОВА та Української асоціації футболу щодо організації спортивних кемпів, оздоровлення та відпочинку дітей з прифронтових регіонів країни.

Наша область співпрацюватиме з федеральною землею й у питаннях реабілітації та відновлення здоров’я українців. Формуємо дорожню карту реалізації цієї ініціативи із залученням усіх сторін.

Передали австрійським партнерам запит на отримання гуманітарної допомоги у вигляді спецмашин для екстрених служб, пожежників, лікарів та будівельників, які відновлюють зруйновані українські міста.

Відвідали освітній осередок, де проживають та навчаються українські діти з особливими освітніми потребами, які вимушено переїхали з прифронтових регіонів.

Австрійський бізнес розглядає можливість розширення своїх потужностей на Закарпатті. Презентували можливі платформи для інвестицій і пакет підтримки для інвестора, який забезпечить оптимальні умови роботи.

Фіналізуємо першу частину спільного проєкту між Закарпаттям та Тіролем у напрямку розвитку вівчарства. Формуємо логістику та визначаємо господарства, які візьмуть участь у другій частині, що передбачає прийом австрійських і німецьких порід овець з відповідною селекційною роботою.

У межах роботи Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України формуємо перелік українських громад, які мають перспективу розвитку взаємовідносин з громадами Тіролю.

Дякуємо кожному та кожній, хто підтримує Україну, вірить у наш народ і наше європейське майбутнє.

Дякуємо австрійському народу та громаді федеральної землі Тіроль за надійне і щире партнерство.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат