З початком роботи Фонду гарантування кредитів, аграрії Закарпаття отримали нові можливості

04.03.2024 17:27 ПОДІЇ

 

Нещодавно в Україні розпочав роботу Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, тож і для аграріїв Закарпаття відкриваються нові можливості та додаткова підтримка, - повідомляє заступник голови ОВА Василь Іванчо.

Днями про це спілкувалися під час круглого столу з представниками Фонду, банків-партнерів ініціативи та сільгоспвиробниками, котрі працюють на території нашого краю.

Загалом проєкт покликаний надавати гарантії українським банкам у розмірі до 50% зобов'язань позичальника для підтримки малих фермерів, які володіють чи користуються сільськогосподарськими угіддями площею до 500 гектарів.

Основна перевага – якщо в аграріїв відсутня достатня застава для отримання кредитів, завдяки Фонду залучення додаткового фінансування стає можливим.

Так, особа може отримати кредит на суму до 800 тис. доларів:

— для фінансування оборотного капіталу – на термін до 3 років;

— інвестиційний – на термін до 7 років;

— для купівлі землі – на термін до 10 років.

Це корисна ініціатива, оскільки тепер наші аграрії зможуть розвивати свої справи, покращувати якість продукції та посилювати локальну продовольчу безпеку.

Невдовзі будемо детальніше інформувати про діяльність Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві на Закарпатті.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат