На Мукачівщині у селі Горонда збудують сухий порт

26.07.2024 11:21 ПОДІЇ

Компанія DMV Group рік тому придбали ділянку в Закарпатській області, у Горонді, та планує збудувати термінал, а у перспективі — організувати повноцінний сухий порт.

Про це розповів засновник компанії Іван Дімов. Він зазначив, що зараз будівництво на стадії проєктування, але нерозв’язних питань щодо нього немає.

«Тут дві залізничні колії — вузька та широка. Дозвільну документацію оформляємо. Загалом особливо не поспішаємо — просто тримаємо руку на пульсі»,- говорить бізнесмен.

У Горонді планують також побудувати перевалку ще дві компанії, серед яких італійська Goronda Platform, але Іван Дімов говорить, що всі ці проєкти будуть працювати на різних залізничних станціях, тому конкуренції не буде.

"Насправді нас там уже троє: Goronda Platform, ми зі своїм проєктом і ще одна компанія планує побудувати сухий порт. В нас різні станції. Італійці та ще одна компанія планують організувати перевалку через одну станцію, а у нас інша – Страбичово. Вона ближча до залізничної гілки Мукачево-Чоп", – сказав він в інтервʼю Latifundist.

За словами Дімова, зараз будівництво ще на стадії проєктування, але нерозв’язних питань щодо нього немає. Тут дві залізничні колії – вузька та широка, дозвільну документацію компанія оформляє.

"Ми об’їздили всі термінали, збудовані тут за останні роки. Повністю вивчили ситуацію та розуміємо, що на першому етапі потрібно побудувати розгалужену мережу залізничних колій. А потім уже – елеватор. У нас навіть передбачено переробку – територія дозволяє", – сказав він.

Джерело

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат