Протягом першого півріччя бюджети Закарпаття акумулювали понад 4,7 млрд гривень

25.07.2024 20:36 ПОДІЇ

 

Протягом першого півріччя 2024 року місцеві бюджети Закарпаття отримали понад 4,7 млрд грн, зокрема в обласний бюджет надійшло майже 711,4 млн грн, - повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.

- З останнього кварталу 2023 року «військове» ПДФО спрямовується до державного бюджету, що вплинуло на загальну суму надходжень. Проте ми продовжуємо активно працювати і сьогодні є четверті в Україні за темпом росту фактичних надходжень до загального фонду у співставних умовах.

Якщо порівнювати всі дані з аналогічним періодом минулого року без урахування «військового» ПДФО, то спостерігається зростання за різними напрямками. Так, за перше півріччя ми отримали до місцевих бюджетів на 27,6% більше коштів, ніж торік у співставних умовах, а до обласного – 38,4%.

Варто зазначити, що більшість територіальних громад нашого регіону показує приріст фактичних надходжень загального фонду: 62 ТГ мають позитивні результати, якщо говоримо про співставні умови.

Станом на 1 липня на Закарпатті зареєстровано понад 80,3 тисячі суб’єктів господарювання. Серед них і чимало представників релокованого бізнесу: підприємці, які переїхали в наш регіон через дії ворога, за перше півріччя сплатили майже 1,5 млрд до зведеного бюджету.

До того ж Закарпаття перше в Україні за темпами росту надходжень податку на прибуток підприємств приватного сектору економіки.

Але не всі цифри такі позитивні. Попри наявність динаміки спостерігаємо втрату темпу надходжень з об'єктивних причин. Сьогодні наш регіон лише на 11 місці в Україні за темпами фактичних надходжень податку на доходи фізичних осіб за 1 півріччя цього року до аналогічного періоду минулого року у співставних умовах і на 16 місці за акцизним податком. ПДФО є основним джерелом наповнення бюджетів сповільнення темпу може негативно впливати на фінансово-економічну ситуацію загалом.

Попри відсутність надходжень ПДФО військових та втрату темпів надходжень ми продовжуємо підтримувати захисників, використовуючи інші наявні фінансові ресурси. За ці шість місяців з місцевих бюджетів на оборону та безпеку було спрямовано 656,9 млн грн.

Отже, зараз консолідуємо наші зусилля, робимо все можливе для забезпечення сталої розбудови регіону, підтримки місцевих громад, бізнесу і захисників. Це дозволяє зберігати економічну стабільність та забезпечувати необхідні умови для соціально-економічного розвитку Закарпаття в умовах сьогодення.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат