Ужгородську дитячу залізницю можуть ліквідувати

admin 08.09.2020 16:16 ПОДІЇ

Виконавчий директор регіональної філії "Львівська залізниця" Роман Черніцький написав розпорядження начальнику Ужгородської дирекцій залізничних перевезень провести заходи щодо закриття Ужгородської дитячої залізниці відповідно до чинного законодавства.

Ужгородська дитяча залізниця була відкрита ще в 1947 році. Її протяжність всього трохи більше кілометра, однак вона є культовою для Ужгорода.
Залізниця почала занепадати після одного з паводків. Укрзалізниця не виділяла коштів на реконструкцію колій та ремонт рухомого складу.
При цьому, нинішня влада Ужгорода не докладала зусиль, щоб взяти на баланс дитячу залізницю.
У свою чергу екс-мер Ужгорода Сергій Ратушняк на своїй сторінці у Фейсбук написав, що залізницю необхідно зберегти.
"Я категорично проти закриття Ужгородської малої дитячої залізниці. Місту потрібно взяти на баланс і утримувати її. Це наша перлинка і її треба зберігати і викохувати. У колишньому СРСР таких було тільки дві -- у Ленінграді та Ужгороді".
Нагадаємо, що свого часу Сергій Ратушняк мав намір продовжити дитячу залізницю аж до Падіюну і зробити з неї цікаву екскурсійну та прогулянкову атракцію, однак тоді Укрзалізниця навідріз відмовлялася передавати дитячу залізницю Ужгорода на баланс міста.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат