В Ужгороді відзначили Всесвітній день поезії

21.03.2018 13:42 ПОДІЇ

Поезія може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу.

Сьогодні, у Всесвітній день поезії, працівники головної книгозбірні краю провели вуличну акцію "Поезія - це завжди неповторність!". Традиційно бібліотекарі вийшли на вулиці міста, роздаючи листівки з поезією   та популяризуючи книгу, читання та бібліотеки. Увагу ужгородців звертали на вірші Василя Симоненка, Василя Стуса, Олени Теліги, Ліни Костенки, Володимира Сосюри, Лесі Українки та інших видатних українських поетів.

На бібліотечні листівки люди реагували з посмішками, дехто зупинявся і вчитувався у поетичні рядки,   а ужгородка   пані Надія   зачитала на пам'ять свій улюблений вірш.

Бібліотечну акцію інформаційно підтримали журналісти Філії ПАТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція» - Тиса-1,Тиса FM.

Довідка: Всесвітній день поезії — свято, яке відзначається щороку 21 березня. Встановлено 1999 року ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО. Вперше відзначено 21 березня 2000 року.

Євгенія Напуда,
в.о. завідувачки науково-методичним відділом
Закарпатської ОУНБ ім.Ф.Потушняка

ТЕГИ : всесвітній день поезіїУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат