Німецькі журналісти в Ужгороді – про сучасні стандарти журналістики

admin 12.09.2018 10:38 ПОДІЇ

У четвер, 13 вересня, о 15.00 в Ужгородському прес-клубі відбудеться зустріч з німецькими журналістами. Інго Петц та Клеменс Шьол подискутують на такі теми:


У четвер, 13 вересня, о 15.00 в Ужгородському прес-клубі відбудеться зустріч з німецькими журналістами. Інго Петц та Клеменс Шьол подискутують на такі теми:

- роль журналістів у демократичному суспільстві
- причини кризи довіри до ЗМІ
- значення журналістських стандартів
- вплив Інтернету й соціальних мереж на журналістику
- сприйняття України на Заході
- ефективність російської пропаганди в Німеччині
- голос України за кордоном і те, як зробити його чутнішим й переконливішим,
- а також про багато іншого (культура, політика, екологія).

Ingo Petz понад 15 років працює як журналіст-фрілансер, в тім числі для впливових німецькомовних газет Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung та Der Standard. Крім того, як політичний аналітик і коментатор часто дописує у наукові журнали, такі як «Osteuropa» та «Internationale Politik». Тематика його публікацій сягає від політики й культури, футбольної фанкультури, яхтових перегонів та дизайну до літератури, інтелектуальних дебатів та субкультур. Автор кількох книжок („Kiwi Paradise“, „Cucko Clocks in Baku“). Вважається одним з головних експертів по Білорусі у Німеччині, з 2006 р. є членом правління Німецько-білоруського товариства.

Clemens Schöll (Берлін) працював у провідній регіональній газеті “Thüringer Allgemeine”, а також співрацював із національною німецькою інформагенцією DPA (Deutsche Presseagentur). Крім того, має понад 15 років досвіду проведення тренінгів для журналістів та керівництва проектами журналістських обмінів. Тривалий час був директором програми «Medien – Mittler zwischen den Völkern» (“Медіа - посередники між народами”) для журналістів з нових країн-членів ЄС, а потім і з країн Східного партнерства. Сьогодні Клеменс Шелль займається, зокрема, проектами, спрямованими на зміцнення громадянського суспільства.

Член Німецької асоціації журналістів. Член журналістської мережі “n-ost”, метою якої є сприяння кращому висвітленню в німецьких медіа країн Центральної та Східної Європи.

Захід відбудеться у приміщенні Ужгородського прес-клубу за адресою:
м.Ужгород, пл.Жупанатська, 15/4
Початок о 15.00
Запрошуються представники усіх ЗМІ.

Ужгородський прес-клуб

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат