Гройсман відвідав в Ужгороді угорську школу, ЦНАП та Єврокар

За інф. прес-служб 11.05.2018 18:18 ПОДІЇ

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні з робочим візитом відвідав Закарпаття.

Глава уряду відвідав Ужгородську загальноосвітню школу №10 з угорською мовою навчання імені Дойко Габора. Із закладом гостей ознайомила директор школи Стелла Кеслер. Вона розповіла, що школа, у якій зараз навчається 487 учнів, працюють 43 педагоги, почала діяти ще у 1946 році.

Володимиру Гройсману школа сподобалася, діти прекрасно володіють українською мовою, разом із тим мають можливість навчатися мовою своєї національної меншини.

"Проте є населені пункти, де ніхто не говорить українською, - каже Володимир Гройсман. - Це є порушенням прав громадян України. Я вважаю, що громадянин України повинен володіти українською мовою. Тому ми будемо розвивати українську мову і робити все, щоб національні меншини отримали максимально для свого розвитку".

Далі прем’єр-міністр пішки пройшов Православною набережною, через пішохідний міст і набережну Незалежності до Ужгородської міської ради. Тут прем'єр-міністру представили оновлений ЦНАП.

Роботою закладу Гройсман був задоволений.

Прем’єр-міністр також проінспектував ремонт міжнародної автодороги М-25 «КПП «Соломоново» – Велика Добронь – Яноші» в Ужгородському районі. Автодорогу капітально не ремонтували понад 30 років, але уже заключено договір із переможцем тендеру на суму 275,5 мільйонів гривень.

Заключним пунктом поїздки глави кабміну стало ПрАТ «Єврокар» у Соломонові.

За інф. прес-служб

ТЕГИ : гройсман візит ужгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат