В Ужгороді відзначили річницю Угорської революції

23.10.2017 21:08 ПОДІЇ

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль долучився до пам’ятних заходів з нагоди 61-ї річниці Угорської революції 1956-го року, які відбулися сьогодні, 23 жовтня, в Ужгороді.


Участь в урочистостях взяли перший заступник голови облради Йосип Борто, міністр юстиції Угорщини Ласло Трочані, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, народний депутат України Василь Брензович, угорські дипломати, представники угорських організацій Закарпаття, молодь та громадськість краю.

- У ті важкі часи немало закарпатців, і не тільки угорської національності, висловили протест проти вторгнення радянських військ в Угорщину і поплатилися за це власною свободою, - зазначив під час виступу керівник краю. - Сьогоднішні заходи повертають нас до подій 1956 року, до пам’яті про революціонерів, що прагнули демократії. І заради демократії готові були віддати найцінніше – свободу і навіть життя.

Слова «слава героям Угорської революції» Г. Москаль промовив   угорською мовою.

Присутні поклали вінки та квіти до пам’ятного знаку на вулиці Ракоці та до меморіальної дошки на стіні Закарпатської установи виконання покарань, що на вулиці Довженка.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат