Закарпатська ОДА визнана найзакритішою в Україні

17.10.2017 11:57 ПОДІЇ

Закарпатська ОДА визнана найбільш закритою для громадян. Про це свідчить моніторинг, який провели експерти Центру «Ейдос». Так, за повідомленням дослідників, рейтинг органу склав 44,5%. Перше місце у рейтингу посіла Донецька ОДА (84,3%), друге – Харківська ОДА (81.2%), а третє місце розділили між собою Вінницька ОДА та Херсонська ОДА.

«Мета нашого дослідження полягала у проведенні об’єктивної та незалежної оцінки стану виконання законодавства про доступ до публічної інформації суб’єктами владних повноважень. У жодному разі ми не хотіли показати, що хтось хороший, а хтось поганий. Наша головна ціль – виявити прогалини та невідповідності у виконанні закону та допомогти розпорядникам позбутися їх. Ми відкриті до співпраці з тими, хто потребує нашої допомоги,» - підкреслила керівниця проекту Дарія Слизьконіс.

Під час моніторингу були оцінені 4 головні напрями у роботі із законом про доступ:

- Імплементація норм, необхідних для забезпечення доступу до публічної інформації

- Надання публічної інформації у відповідь на запит

- Оприлюднення публічної інформації на офіційних сайтах

- Якість надання послуг на місцях

Всього під час проекту було промоніторено 24 ОДА, 22 обласні ради, 24 ради обласних центрів та 26 міських рад по всій Україні. Більше прочитати про дослідження та ознайомитися із головними акцентами методології можна за посиланням.

Проект “Прозорі Ради: адвокасі кампанія з імплементації антикорупційного законодавства місцевими радами” виконується Центром “Ейдос” у співпраці з Центром демократії та верховенства права в рамках проекту «Посилення коаліції РПР», який впроваджується за підтримки Європейського Союзу.

Центр «Ейдос»

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат