У в'їзді до країн ЄС без віз відмовили лише 4 особам – МЗС України

admin 11.06.2017 15:28 ПОДІЇ

Про це повідомив в коментарі "Українській правді" керівник Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев (ДОПОВНЕНО).


Зокрема, станом на 10 ранку українсько-словацький кордон перетнуло 733 громадянина України, з них без віз 33 особи.
Двом громадянам не дозволили в'їзд, оскільки вони перевищили термін попереднього перебування в ЄС.
Ще про два випадки відмов у в'їзді до ЄС без віз Погорельцев повідомляв раніше – на кордоні з Польщею та Румунією.
При цьому двоє громадян України, яких не пропустили на кордоні зі Словаччиною та один на кордоні з Польщею мали біометричні паспорти, а людина, яку не пустили до Румунії, мала звичайний закордонний паспорт, але без візи.
"Станом на зараз не зафіксовано необ'єктивних відмов у в'їзді або упередженого ставлення. Навпаки – створено режим максимального сприяння", - зазначив він.
Разом з тим, у коментарі "Європейській правді" Погорельцев повідомив, що станом на 11 ранку неділі 774 громадянина України перетнули кордон ЄС, не маючи візи у паспорті.
346 з них в’їхали через наземні пункти пропуску між Україною та Польщею, 112 - з Угорщиною, 627 - Румунією, 27 - зі Словаччиною.
Літаками до ЄС прибули 227 громадян, які не мали в паспорті візи – в тому числі йдеться про рейси до Риму, Парижу, Варшави, Амстердаму. Всі вони успішно та без проблем перетнули кордон з ЄС.
За його словами, всього за перших 11 годин дії безвізового режиму до ЄС в’їхало 20 660 громадян України, в тому числі 5290 – за біометричними паспортами.

Катерина Тищенко, УП

++++++++++++++++++++

Понад 900 українців вже в'їхали до ЄС без візи в паспорті

Кордон Європейського союзу станом на 13:00 перетнули 23 232 громадянин України, з них 5913 осіб - по біометричних паспортах, в тому числі 913 без віз.
Про це повідомив в коментарі "Європейській правді" керівник Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.
293 українців перетнули кордон в повітряних пунктах пропуску (32%).
620 осіб в’їхали через наземні пункти пропуску, з них 381 - із Польщею, 33 - із Словаччиною, 142 - із Угорщиною, 64 - із Румунією.
З початку дії безвізового режиму у в’їзді відмовили п’ятьом громадянам. Про причини відмови чотирьом з них вже повідомлялося.
Ще не пропустили одну дитину, яка їхала з батьками, маючи звичайний закордонний паспорт без візи, тоді як у батьків були біометричні паспорти. "Батьки визнали свою помилку. Претензій не мають", - сказав Погорельцев.

УП

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат