У Закарпатті планують відкрити Почесне консульство Хорватії

admin 11.05.2017 20:10 ПОДІЇ

11 травня у Камінному залі адмінбудівлі ОДА за участі перших осіб Закарпаття – Геннадія Москаля та Михайла Рівіса відбулася зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватії в Україні Томіславом Відошевічем.


Насамперед високоповажний хорватський дипломат подякував керівникам краю за теплий прийом, можливість презентувати в фойє унікальну виставку фотографій «Зелено-блакитна Хорватія» та обговорити співробітництво між Закарпаттям та хорватськими самоврядними жупанами.

– Громадяни повинні усвідомлювати, які цінності пропонує Європа. Хорвати та українці мають багато спільних сторінок історії, адже певний час наші землі належали до Австро-Угорської імперії, – зауважив пан Томіслав Відошевіч. – Тож, нині хотіли б реалізовувати спільні проекти задля розвитку економіки, культури, туризму, науки обох країн. Було б дуже слушно стимулювати наші взаємовідносини. Ми готові поділитися набутим досвідом на шляху до вступу в євроспільноту.

У свою чергу Геннадій Москаль та Михайло Рівіс подякували за офіційний візит Посла Хорватії, увагу до нашого краю та підтримали щирі наміри активізувати співпрацю.

– Закарпатці вже багато років їздять відпочивати саме в Хорватію, і всі дуже задоволені відпочинком. Адже у вас чисте море, смачні страви, хороший рівень надання послуг, розвинена дорожня та туристична інфраструктура, – підкреслив очільник ОДА Геннадій Москаль.

Його підтримав Михайло Рівіс, додавши:

– Хорватія – ближче за Одесу. Дороги – відмінні, сервіс – на європейському рівні. А на третій день відпочинку закарпатці вже не відчувають мовного бар’єру. Нам дійсно є чому повчитися у хорватського народу.

Коли зайшла мова про співпрацю з підприємцями, то дипломат зазначив, що найближчим часом має намір провести зустрічі з туристичними операторами нашого краю. Та наголосив на недостатньому просуванні туристичного продукту Закарпаття в Хорватії.

– На жаль, хорвати мало знають про туристичні принади Закарпатської землі, – наголосив він, додавши: – Вони б залюбки відпочивали у санаторно-лікувальних закладах та насолоджувалися б чудовою гірською природою.

Поділився Посол і наміром відкрити Почесне консульство Хорватії в Закарпатті та висловив сподівання, що обласна влада краю сприятиме цьому.

І на хорошій ноті завершив перемовини пропозицією, що Хорватія має намір поставляти свою винну продукцію в Закарпаття і готова прийняти наші вина у себе.

Прес-служба Закарпатської облради

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат