Угорщина обіцяє допомогти фінансово в укріпленні берегів закарпатської Тиси

admin 31.03.2014 14:03 ПОДІЇ

26 березня в с. Тарпа (Угорщина)делегація БУВР Тиси на чолі з начальником управління, заступником Уповноваженого Уряду України з питань прикордонних вод Володимиром Чіпаком взяла участь в урочистому відкритті угорського проекту «Комплексна реконструкція та оновлення заплавних територій в регіоні Берег».


Даний проект реалізовуватиметься в рамках угорської національної програми «Подальший розвиток Плану Вашаргелі» та фінансуватиметься з фондів ЄС.
На відкритті проекту був присутній президент Угорщини Адер Янош, голова Головного державного управління водного господарства Угорщини Молнар Бейла, заступник Уповноваженого Уряду Боднар Гашпар, депутати Парламенту, працівники водогосподарського комплексу Угорщини, мери та голови сільрад, зацікавлених населених пунктів регіону.
Президент у своїй промові наголосив, що протягом майбутніх 10-15 років Уряд Угорщини повинен серйозно поставитись до проблем р. Тиса та забезпечити будівництво протипаводкових ємностей. Реалізація проекту з вдосконалення системи протипаводкового захисту регіону сприятиме забезпеченню безпеки життя та майна близько 1,5 млн. осіб.
Проект включає будівництво акумулюючої протипаводкової ємності об’ємом 58 млн. м3 та пов’язаної з нею інфраструктури, будівництво споруд по відведенню внутрішніх вод, нових каналів та гідротехнічних споруд, реконструкцію існуючих каналів, які перебувають на балансі держави і товариств.
Ці заходи сприятимуть зниженню піків паводків на найбільш критичній ділянці р. Тиса вище звуження в с. Тівадар, збільшенню інтервалу часу для прийняття рішень та формування системи захисту до 24 годин, що уможливить підготовку протипаводкового захисту на всій території долини р. Тиса. Очікуваний паводкопонижувальний ефект ємності становитиме від 40 до 80 см.

Джерело: mukachevo.net

admin

Коментарі :


01.04.2014 18:14 БУВР Тиси

http://buvrtysa.gov.ua/newsite/?p=5324


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат