Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews, фото Е. Гурницької 16.12.2013 07:00 ПОДІЇ

Сьогодні понеділок, 16 грудня. Прокидайтеся в доброму гуморі й одразу плануйте свій день. Так у вас буде більше часу для ранкового кавування у компанії бажаних співрозмовників. Нехай початок тижня принесе корисні справи, а також позитивні миті. Активного вам дня й успіху в усіх починаннях!

Цитата дня:   Кінець будь-якої дороги - це завжди початок нового шляху.     (Олексій Калугін "Лабіринт")


16 грудня 2013 року по Закарпатській області: Хмарна погода, вночі та вранці місцями невеликий сніг, вдень без істотних опадів. В гірських районах місцями: туман, слабка ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 1-6° морозу, вдень від 1° тепла до 4° морозу.
По м. Ужгород: Хмарна погода, вночі та вранці слабкий сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 0-2° морозу, вдень від 1° морозу до 1° тепла.


За православним календарем 16 грудня ІМЕНИНИ відзначають Агапий, Ангелис, Андрій, Варисий, Гаврило (Гаврило), Георгій (Єгор, Юрій), Гликерия, Іван (Іоанн), Мамонт (Мамант), Мелана, Неофіт, Микола, Сава, Селевк, Софон (Софоний, Софония), Федір (Феодор) і Феодул (Феодул).


Цей день в історії

1497 — Васко да Гама обігнув Мис Доброї Надії, першим із європейців пройшовши в Індійський океан.
1637 — Бій повстанців під проводом Павла Бута (Павлюка) під Кумейками з польською армією.
1773 — т. зв. «Бостонське чаювання» (мешканці Бостона викинули в море вантаж чаю з англійського судна на знак протесту проти митної політики Великої Британії); ця подія спричинилася до американської війни за незалежність



Що сьогодні буде в Ужгороді та краї

Виноградів, виставковий зал "Імпасто", вул. Шевченка
До 16 грудня — “Молодіжна виставка”.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Готель «Інтурист-Закарпаття»
Щодня — жива музика, виступ гурту «Вітамін». Поч. о 19.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Виставка воскових фігур «Дивовижне поруч» (Санкт-Петербург).
Фотовиставка «Eurofotoliptov» фотоклубу при Ліптовському музеї у Ружомбероку (Словаччина).
Постійно діючі експозиції та виставки музею:
Тимчасова виставка «Історія фотосправи на Закарпатті».
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. з фондової колекції музею.
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон VIII — початку XX ст.
Виставка відділу природи «Самоцвіти з фондових зібрань музею».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 18.00.  

Галерея «Ужгород»  
Галерея працює з 11.00 до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.

Художній музей імені Бокшая
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.


Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постййно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена закарпатської організації Спілки художників України.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки

Овен. Цей день варто провести в оточенні приємних тобі людей. Веселощі на природі та яскраві емоції допоможуть тобі впоратися зі стресом. У другій половині дня намагайся уникати переохолодження і протягів. Твій організм потребує вітамінів і підтримки імунної системи. Увечері найкраще зайнятися медитативними практиками і духовним розвитком.
Телець Вранці на тебе чекає приємний сюрприз і гарні новини. Намагайся уникати спілкування з нав'язливими людьми і недоброзичливцями. Твої родичі можуть попросити про підтримку, не варто втручатися в сімейні проблеми. У другій половині дня займися вирішенням господарських питань і покупками для дому. Створи затишну і теплу атмосферу за допомогою змін в інтер'єрі.
Близнюки. Вранці можуть виникнути складнощі у спілкуванні з близькими. Не варто нічого планувати, щоб не розчаровуватися. Тобі потрібно побути на самоті, щоб зняти напругу. Поділися своїми переживаннями з близькою подругою, разом ви знайдете вірне рішення. Увечері зроби приємний і несподіваний сюрприз коханій людині.
Рак. У першій половині дня тобі варто зайнятися наведенням порядку та благоустроєм оселі. Намагайся виконати всю чорну роботу, щоб не залишати недоліків. У другій половині дня на тебе чекає несподівана зустріч із другом дитинства. Влаштуй сімейні посиденьки і запроси гостей. Увечері намагайся не зловживати спиртними напоями і міцним чаєм.
Лев Сьогодні тобі доведеться взяти участь у вирішенні дрібних клопотів своїх родичів. Намагайся впоратися з усіма завданнями, якомога швидше. У другій половині дня тобі варто приділити увагу коханій людині. Придумай цікаву форму романтичного проведення часу. Увечері не варто займатися робочими питаннями і діловими дзвінками.
Діва.Сьогодні сприятливий день для заміського відпочинку і подорожей. Постарайся ні в чому собі не відмовляти і зберегти гарний настрій. У другій половині дня ти можеш отримати несподіваний цінний подарунок. Відключи телефон, щоб усунути будь-які подразники. Увечері знайди можливість для духовної роботи, використовуй споглядання вогню або полум'я свічки.
Терези У першій половині дня тобі доведеться зайнятися домашніми клопотами. Намагайся не дратуватися, щоб не псувати настрій. Будь обережна з отруйними рідинами і агресивною побутовою хімією. У другій половині дня несподівано можуть прийти гості. Не варто турбуватися, краще запропонуй пікнік і відпочинок
Скорпіон Цей день ідеально підходить для романтичних поїздок і подорожей. Сьогодні не варто нічого планувати, довірся перебігу обставин. У другій половині дня на тебе чекає випадкова зустріч з особою, яка вплине на твій світогляд. Намагайся звільнитися від негативних переживань. Увечері найкраще зайнятися енергетичними практиками.
Стрілець У першій половині дня можливе загострення стосунків у колі сім'ї. Не варто ображатися на людей старшого віку. Тобі доведеться змінити свої плани і зайнятися вирішенням сімейних проблем. У другій половині дня твій партнер може спровокувати сцену ревнощів. Постався спокійно і терпляче до критики своїх вчинків.
Козеріг Сьогодні тобі варто відволіктися від усіх справ і турбот. Проведи цей день яскраво, оточивши себе приємними людьми. У другій половині дня на тебе чекає зустріч із цікавою і творчою особою. Намагайся звільнитися від усіх зобов'язань і отримати більше приємних емоцій. Увечері тобі варто обмежити вживання кави і міцних напоїв
Водолій. Вранці тобі доведеться виконати багато домашньої роботи. Намагайся використовувати допомогу домочадців, щоб впоратися зі справами швидше. У другій половині дня можуть виникнути конфліктні ситуації в громадських місцях. Не варто витрачати час на марні суперечки з дурними людьми. Увечері приділи увагу проблемам свого партнера.
Риби Сьогодні вдалий день для спілкування з родичами і сімейних заходів. Тобі вдасться виступити миротворцем між поколіннями родини. У другій половині дня намагайся уникати розбіжностей із коханою людиною. Будь уважнішою в місцях масового скупчення людей, існує небезпека обману. Увечері займися наведенням порядку і розбери свої речі.




А зараз — усміхніться :)


Сидить на пеньку заєць і палить. Мимо йде корова і каже:
- Такий маленький, а куриш.
Заєць відповідає:
- Така велика, а без ліфчика ходиш.



- Алло, МНС?
- Так.
- Допоможіть мені звідси вилізти.
- А де ви?
- Вконтакті.



Єгипетські акули бачили багато чого, але українців зі словами: "Вау! Дельфіни!» Бояться досі.

Rionews, фото Е. Гурницької

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат