Нардепа Гайдоша шокувало інтерв'ю Тимошенко

admin 17.09.2013 17:46 ПОДІЇ

Інтерв’ю Юлії Тимошенко "Українській правді" шокувало народного депутата Іштвана Гайдоша.

Ось його коментар надрукований на сайті "ЧАС-Закарпаття".
Сьогодні з подивом прочитав інтерв’ю екс-прем’єра України Юлії Тимошенко. Був не тільки відверто здивований, а просто шокований тим, що, виявляється, підписавши кабальні газові угоди, вона зробила для України не біду, а благо.

У всьому світі для того, щоб оживити економіку, роблять всі можливі преференції, створюють пільги для інвесторів, податкові канікули, чи щось подібне. Для нових підприємств, які тільки починають працювати, приймають закони для створення індустріальних парків чи територій пріоритетного розвитку, як свого часу було і в Україні, зокрема на Закарпатті. У нас за часів попередньої влади чомусь все робилося навпаки: закони відміняли, хоча, орієнтуючись на них, приходив бізнесмен і починав виробництво; підписували кабальні угоди про дорогий газ, хоча бізнес-плани також були складені з урахуванням іншої вартості енергії. Не дивно, що після таких кроків попередньої української   влади ми почали втрачати інвесторів, а це означає – джерела наповнення бюджетів, робочі місця для наших людей і тому подібне.

Юлія Тимошенко заявляє, що йдучи на дуже дорогий газ, вона тільки полегшила життя Україні. Але чим полегшила? Тим, що зі здорожчанням газу сотні українських підприємств були вимушені або припинити свою роботу, бо вона була нерентабельною, або втратити ринки збуту, бо продукція була неконкурентоспроможною.

Легко зараз приписувати собі всі позитиви, але ж не Юлії Володимирівній довелося йти важким, складним шляхом модернізації підприємств, пошуку альтернативних шляхів енергії, запровадження енергоощадних технологій. Зараз, коли Україна пройшла цим нелегкими шляхом, можна всі досягнення приписати собі. І при цьому ще й крайніх знайти…

Але, дурячи себе, не слід думати, що можна обдурити цілий народ

І, зрештою, Ю. Тимошенко вважає, що до енергетичної незалежності ми прийшли «… в той момент, коли підписали таку “кляту” газову угоду зі справжніми ринковими цінами на газ. …і лише перехід на ринкові ціни звільнив нас від газового рабства».



Він звільнив нас не від рабства, а кинув у ще більшу залежність, бо, зрозумівши, що Україна і світ проковтнули таку образу і наругу одного разу, проковтнуть і наступного. І не тільки Україна. Для Росії стало очевидним, що газ є основним важелем у будь-яких економічних іграх, що за його допомогою можна приймати політичні рішення. Так наш східний сусід і робить, і тільки завдяки сильній нинішній владі ми не тільки вистояли й тримаємо чітку позицію, ми впевнено йдемо до Європи. Щоб бути справді незалежними і енергетично, і економічно, і політично, – від газових, продуктових та будь-яких зашморгів, якими постійно загрожують нам ті, хто з позиції екс-прем’єрки вчора називали себе «друзями».

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат