Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews, фото Е. Гурницької 01.05.2013 07:00 ПОДІЇ

На календарі середа, 1 травня. Особливо приємно, коли вихідні розпочинаються всередині тижня. Релаксуйте зранку за чашечкою ароматної кави, додавайте до неї трохи мрій і сподівань на краще, і нехай усе здійсниться. Затишного прокидання й гарного дня!

Цитата дня: Якщо одного разу ти не захочеш нікого чути, подзвони мені - я обіцяю мовчати.   (Габріель Гарсіа Маркес)

1 травня 2013 року по Закарпатській області: Мінлива хмарність, вдень місцями короткочасні дощі, грози. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с, під час гроз шквалистий 15-20 м/с. Температура повітря вдень 21-26°, у горах місцями вдень 13-18° тепла.
По м. Ужгород: Мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура вдень 24-26° тепла.


За православним календарем 1 травня ІМЕНИНИ відзначають Оксентій (Аксен), Акиндин, Антон (Антоній), Василь, Віктор, Віссаріон, Юхим Ефимий, Евфимий), Зинон, Зот (Зотик, Ізот), Іван (Іоанн), Кузьма (Косьма), Михайло, Север'ян (Севериан) і Фелікс.


Сьогодні також:
День міжнародної солідарності трудящих — в Україні, згідно зі статтею 73 Кодексу законів про працю України, святковий неробочий день
•   Південна Корея: День народження Будди.



Цей день в історії

305 — Римський імператор Діоклетіан (~245-316), що почав службу звичайним солдатом і правив імперією двадцять років, добровільно відмовився від влади. Решту свого життя він провів на острові Спліт.
381 — Східноримський імператор Феодосій І Великий скликав Другий Вселенський (Перший Константинопольський) собор, який фактично завершив формування державної християнської церкви. Учасники собору — ієрархи лише східної частини імперії.
408 — Феодосій II став імператором Візантійської імперії.

Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

Художній музей імені Бокшая
До 5 травня — виставка «Графічне мистецтво Закарпаття ХХ століття».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

«Доміон»
До 2 травня — «ОЗ: Великий та   могутній». Поч. о 12.00, 14.10, 18.30 та 20.40. «Кохання — це все, що тобі потрібно». Поч. о 16.20 та 22.50.

Галерея «Ужгород»  
Ретроспективна виставка Одарки Долгош
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.


Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Персональна виставка Марії Яцьків (вишивка хрестиком).
Виставка графіки Інни Осадчої та Наталії Угрин.
Постійно діючі експозиції та виставки.
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постййно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена закарпатської організації Спілки художників України.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Тимчасова виставка «Містичне число 9 у житті та творчості Арпада Філепа» з нагоди 150-річчя від дня народження угорського поета, письменника, драматурга, музиканта.
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. з фондової колекції музею.
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина.
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон VIII — початку XX ст.
Фотовиставка «Меморіальні та пам’ятні місця А. Волошина в Ужгороді та Закарпатській області».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.  

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. День принесе багато суєти і даремних витрат. Намагайтеся відмовитися від дорогих придбань. Вам слід зайнятися своєю фізичною формою. Початок дієти або роздільне харчування дадуть гарний ефект спільно з фізичними вправами. У другій половині дня найкраще зайнятися прибиранням території або роботами на свіжому повітрі.
Телець. На вас чекає незапланована зустріч зі старими друзями. Щедрість і матеріальні витрати будуть окуплені позитивними емоціями. Щоб підняти настрій, вам варто придумати цікаве і веселе проведення часу з друзями. Не варто переїдати важкої їжі. Вечір краще за все провести в романтичній обстановці з коханою людиною.
Близнюки. Сьогодні вам слід звернути особливу увагу на свій емоційний стан. Ваша необгрунтована дратівливість може образити близьку людину. Намагайтеся не акцентувати свою увагу на побутових недоліках. Сьогодні вам варто яскраво одягнутися, адже отримуючи компліменти, ви швидко піднімете настрій. Увечері сходіть у гості, прихопивши пляшечку вина.
Рак. Вам ґрунтовно слід зайнятися благоустроєм житла та наведенням порядку. Не хапайтеся за все і зразу. Найкраще залучити до роботи помічників. Дуже вигідними будуть будь-які покупки, пов'язані з ремонтними роботами. Намагайтеся не брати грошей у борг, обмежтеся своїми фінансами, інакше можете потрапити у скрутне становище.
Лев Сьогодні вам слід зайнятися переглядом свого гардероба. Позбавтеся речей, які не носите. Вибираючи одяг, дотримуйтеся не моди, а своїх потреб. Не бійтеся витрачати гроші, адже внесок у свій імідж принесе гарні плоди. Увечері намагайтеся відмовитися від походу до родичів, інакше - можливий конфлікт зі старшим поколінням.
Діва.Сьогодні найважливішим заняттям для вас стане розвага друзів. Намагайтеся максимально виплеснути свої емоції. Насолоджуйтеся спілкуванням і гарним настроєм. Не варто забувати про бажання коханої людини. Гарним фіналом гарного дня може бути романтична вечеря. Якщо ваші кулінарні здібності слабкі, здивуйте партнера створенням загадкової атмосфери.
ТерезиСьогодні ви сміливо можете вирушати в подорож. Поїздка за місто принесе масу приємних вражень. Намагайтеся не їсти в придорожніх кафе, існує ризик отруєнь.
СкорпіонУ першій половині дня вам варто добре виспатися, щоб вистачило енергії на активний відпочинок. Поїздки в незнайомі місця принесуть яскраві враження та гарний настрій. Вам варто відмовитися від усіх думок про роботу і відпочити. Намагайтеся уникати інтенсивних фізичних навантажень. Увечері ви отримаєте гарну звістку від далеких родичів, яка вас потішить.
Стрілець. Лінь і апатія в першій половині дня змусять вас збитися з наміченого курсу. Намагайтеся вийти з поганого емоційного стану. Позитивні емоції принесе витрата грошей і невеликий шопінг. Вам варто звернути увагу на роботу шлунка. Почніть чистку організму, вживайте більше соків і менше жирної їжі. Вечір варто присвятити задоволенню бажань ваших домочадців.
Козеріг Сьогодні вам варто повністю відволіктися від будь-яких ділових питань. Вимкніть телефон, вирушайте на природу. Споглядання поточної води поповнить ваш енергетичний план. Спілкування з родичами краще обмежити і перенести зустріч. Вам принесе користь дальня поїздка або романтичний відпочинок з коханою людиною.
Водолій. Сьогодні вам не варто займатися господарськими роботами. Все, за що ви не візьметеся, валитиметься з рук. Намагайтеся не проявляти запальність у спілкуванні з близькими. Позитивні емоції принесе прогулянка лісом або пікнік на природі. Вам слід остерігатися погано працюючих електричних приладів, існує ризик побутової травми.
РибиСьогодні ваш настрій постійно змінюватиметься. Захочеться побути на самоті, потім виникне непереборне бажання спілкування... Постарайтеся не планувати жодних зустрічей, щоб не потрапити в дурну ситуацію. Відпустіть ситуацію, нехай цей день іде своїм ходом. Вам слід відмовитися від відвідування місць масового скупчення людей, краще провести вечір вдома..

А зараз — усміхніться :)


Іноді мені здається, що я безцінна знахідка для психіатра.


Чудовий сон приснився мені ... чотири вантажника несли мою зарплату.


Хочу перестати використовувати смайлики в листуванні, але, на жаль, формулюю пропозиції таким чином, що без смайлів вони виглядають як прокляття.

Rionews, фото Е. Гурницької

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат