Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews, фото Е. Гурницької 23.04.2013 07:00 ПОДІЇ

Сьогодні вівторок, 23 квітня. Не відкладайте важливі справи на потім, адже їх набагато легше виконати у першій частині тижня. Сприймайте життя таким, як воно є – і тоді не доведеться розчаровуватися у багатьох речах. Гармонійного кавування й улюблених солодощів на десерт, а також затишного вам ранку!

Цитата дня:   Якось легше дихається, коли точно знаєш, що на світі є інші такі ж придурки. Моєму даху приємно з'їжджати у супроводі чужих дахів, що вибрали приблизно такий же напрямок руху.   ( Макс Фрай)

Сьогодні температура повітря + 13, +22. Ранок та вечір в Ужгороді будуть ясними, вдень очікується хмарність. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.
Народний прогноз погоди
: 23 квітня відзначається день пам'яті святих мучеників Терентія, Помпія та ін. У цей день у давнину спостерігали за сонцем: "Якщо сонце зійде червоне у туманному серпанку - рік буде хлібородним. Якщо викотиться із-за гори - доведеться переорювати озиме поле і засівати яровими". У цей час розкриваються бруньки у груші, дуба. Сходять нарциси, крокуси, а при ранній і теплій весні можуть зацвісти.


За православним календарем 23 квітня ІМЕНИНИ відзначають Авдикий, Оксентій, Азадан, Олександр, Африкан, Григорій, Дим, Дмитро (Димитрий), Зинон, Изкриан, Максим, Олдама, Помпий (Помпей), Терентій, Тифанитиан, Федір (Феодор), Флегонт і Яків (Иаков).



Сьогодні також:
•   Всесвітній день книжки і авторського права. ЮНЕСКО обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури. Адже саме цього дня померли Сервантес і де ля Вега, народилися Моріс Дрюон і Володимир Набоков (11 квітня). Традиція святкування Дня книжки народилася у Каталонії, де 23 квітня на День Юрія традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку. Сьогодні Всесвітній день книжки святкують у 190 країнах світу.
[ред.]Національні
•   Україна: Всеукраїнський день психолога.
•   Туреччина: День національного суверенітету.
•   Великобританія,   Канада,   Ньюфаундленд: День святого Георгія (St. George's Day).
•   Бермудські острови: День перцю.
•   США, штати Алабама, Джорджія, Міссісіпі: День героїв Конфедерації.
•   Ізраїль: Йом Ха-Зікарон, День пам'яти вояків, які загинули у війнах Ізраїлю.


Цей день в історії

1993 — в Еритреї під егідою ООН відбувся референдум, в ході якого більшість мешканців проголосували за незалежність Еритреї від Ефіопії
1996 — в пам'ять померлих в цей день в 1661 році письменників світового масштабу Мігеля Сервантеса, Вільяма Шекспіра і Лопе де ла Веги ЮНЕСКО оголосила 23 квітняВсесвітнім днем книги.
2001 — компанія «Intel» представила свій новий процесор «Pentium 4».
2007 — в багатьох країнах світу за ініціативою ООН розпочався глобальний тиждень безпеки дорожнього руху


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

«Галерея Ілько» (вул. Кошицька, 28)
23 квітня — презентація другого альбому гурту Rock-H «Отава». Поч. о 20.00.

Художній музей імені Бокшая
До 5 травня — виставка «Графічне мистецтво Закарпаття ХХ століття».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

«Доміон»
До 25 квітня — «ОЗ: Великий та   могутній». Поч. о 12.00, 14.20 та 18.30. «Даю рік»  
Поч. о 16.40 та 22.50. «Кохання – це все, що тобі потрібно». Поч. о 20.50.

Філармонія
До 25 квітня — Міжнародний фестиваль «Музика без кордонів».


Галерея «Ужгород»  
Ретроспективна виставка Одарки Долгош
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.


Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Персональна виставка Марії Яцьків (вишивка хрестиком).
Виставка графіки Інни Осадчої та Наталії Угрин.
Постійно діючі експозиції та виставки.
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Обласний будинок профспілок (вул. Руська, 3)
До 22 квітня — виставка природної макрофотографії «Краса паралельного світу».

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постййно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена закарпатської організації Спілки художників України.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Тимчасова виставка «Містичне число 9 у житті та творчості Арпада Філепа» з нагоди 150-річчя від дня народження угорського поета, письменника, драматурга, музиканта.
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. з фондової колекції музею.
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина.
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон VIII — початку XX ст.
Фотовиставка «Меморіальні та пам’ятні місця А. Волошина в Ужгороді та Закарпатській області».
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.  

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Сьогодні вам варто більше часу приділити стосункам із близькими людьми. Приділіть якомога більше уваги тим суперечливим питанням, які породжують конфлікти і розбіжності. Зверніть особливу увагу на низку важливих аспектів у процесі спілкування з іншими. Не соромтеся висловлювати свою точку зору.
Телець. Чудовий день для тих представників вашого знаку, хто працює у фінансово-економічній сфері. Сьогодні ви маєте всі шанси, що вас гідно оцінять. Підводячи деякі підсумки, не варто бути занадто категоричними у своїх висновках. Так чи інакше - будь-яка робота є корисною і необхідною.
Близнюки. Сьогодні має сенс відвідати культурний захід. А тому сміливо запрошуйте з собою близьких і колег. Маєте всі шанси познайомитися з авторитетною людиною. Не втрачайте слушної можливості поспілкуватися з нею і перейняти деякий досвід. Напевно ви залишитеся під враженням, яке матиме вплив на ваш світогляд і пріоритети.
Рак. День може вас здивувати. Ви можете дізнатися про інших таку інформацію, що перегорне ваші уявлення про них. Не варто приймати занадто близько до серця цю інформацію. Зрештою, кожен вільний чинити так, як вважає за потрібне. Зверніть особливу увагу на здоров'я. Профілактика захворювань не завадить.
Лев Ваша друга половинка може несподівано зробити вчинок, який розбурхає вашу уяву і змусить переглянути своє ставлення. Чудовий день для зустрічей і спілкування близьких людей. Вам варто більше уваги приділяти вашим стосункам із дорогими для вас людьми. Постарайтеся не приймати самостійно рішень за інших людей.
Діва. Цей день здивує вас своєю динамікою і низкою несподіваних подій. Постарайтеся не збитися з раніше запланованого курсу. Не зважаючи на корективи в планах - пам'ятайте, що і навіщо ви робите. Обов'язково прийде година Ч, і ви мусите відзвітувати за виконану роботу. Будьте уважні.
Терези Сьогодні вам слід нарешті визначитися не лише у своїх почуттях, але і діях. Час роздумів добігає кінця, і на зміну йому приходить необхідність приймати рішення. Постарайтеся враховувати бажання і почуття інших людей. Вам також варто вислухати думку другої сторони.
Скорпіон Чудовий день для тих, хто прагне змін у тих життєвих аспектах, які давно вимагають вашої участі. Не ігноруйте необхідність приймати рішення. Часом це буває необхідно. Вам варто враховувати інтереси всіх зацікавлених сторін.
Стрілець. Сьогодні ви можете відчути легке нездужання. Однак, щоб уникнути деяких несприятливих подій, вам варто звернутися з симптомами, які з'явилися, до фахівця. Діагностика організму ніколи не буває зайвою. Рідні та близькі вас підтримають.
Козеріг Сьогодні варто більше часу приділити стосункам із тими, хто до вас по-справжньому прив'язаний. Ці люди чекають вашої участі. Можливо, вони вам дадуть значно більше, ніж ви припускаєте. Не варто ставитися до інших зверхньо. Чудовий день для спілкування і пошуку спільних інтересів.
Водолій. Сьогодні постарайтеся раніше звільнитися від справ, тоді ви зможете приділити більше уваги собі та близьким. Вам варто запланувати відвідування ряду культурних та інтелектуальних заходів. Цілком імовірно, ви захочете приєднатися до спортивної події. Вихідні варто провести з користю для себе та інших.
Риби Цей день вас здивує непередбачуваними подіями, які як засмутять, так і порадують. Шукайте підтримку у близьких і друзів. Вони обов'язково вам допоможуть, якщо ви звернетеся до них із проханням. Приділіть більше уваги вирішенню організаційних питань. Можливе виникнення непорозумінь.


А зараз — усміхніться :)

- Які сміливі вчинки ви робили в житті?
- Ну... одного разу на алгебрі я руку підняв...
- Молодець!
- І запитав чи можна вийти...


- Любий, дай мені грошей на пілінг!
- А що це?
- Це коли стару шкіру знімаєш, а нова - гладка і красива!
- А я думав, що ви, змії, так, безкоштовно линяєте...


"І шо?" - Два слова, об які розбиваються всі докази.
"І то!" - Два слова, знову рятують всі докази.

Rionews, фото Е. Гурницької

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат