Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 17.10.2012 08:30 ПОДІЇ

Сьогодні середа, 17 жовтня. Екватор тижня — найкращий час для того, щоб оцінити вже зроблені та запланувати майбутні справи, а точніше встигнути втілити їх у реальність. Нехай миттєві турботи не відволікають вас від життєвої мети. Пам’ятайте, що у кожній «непотрібності» можна знайти зерно істини, і найголовніше — вміти достойно ним скористатися!

Цитата дня: Для всього свій час, і година своя кожній справі під небом.
Старий завіт (Екл. 3.1)

17 жовтня 2012 року в Ужгороді 10-14° тепла.
З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Майже весь час буде йти дощ, увечері на короткий час опади припиняться.
Народний прогноз погоди: 17 жовтня відзначається день пам'яті святого Єрофея, єпископа Афінського. У народі говорили: "З Єрофея холод сильніше". З цього часу посилюється холод. Люди помітили: чим раніше випаде перший сніг, тим пізніше утвердиться у своїх правах зима, а рання зима частіше за все настає, якщо довго не було першого снігу.

За православним календарем 17 жовтня ІМЕНИНИ відзначають Адавкт, Аммон, Варсонофій, Василь, Вероніка, Віринея, Володимир, Гаий, Гурій, Давикт, Дамар, Дмитро (Димитрий), Домнина, Евдемоз, Евсевий, Елладий, Єрофій (Иерофей), Іона, Каллисфения, Михайло, Нектарий, Микола, Онисим, Павло, Петро, Пиор, Проскудия (Просдока), Стефан Степан), Тихін, Фавст, Херимон, Хиония і Яків (Иаков).

Сьогодні також:
День Республіки Північна Осетія-Аланія
День працівників харчової промисловості
Міжнародний день боротьби з бідністю

Цей день в історії

1967 — у Великобританії опубліковали «Акт про аборт» («Abortion Act»), який започаткував легалізацію в Західній Європі штучного переривання вагітності (вже узаконеного на той час в соціалістичних країнах).
1987 — у Львові створили Товариство Лева.
1990 — на майбутньому майдані Незалежності завершилося голодування студентів, які домоглися від Верховної Ради УРСР прийняття постанови про виконання їхніх політичних вимог.
1990 — офіційна дата виникнення бази IMDb (Internet Movie Database), найбільша у світі база даних і вебсайт про кінематограф (тоді вона називалася «rec.arts.movies movie database»).


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

Філармонія
17 жовтня — концерт “Прелюдії та фуги Й. С. Баха”. Грає заслужена артистка України Етелла Чуприк (фортепіано). Ведуча — музикознавець Наталія Піцур. Поч. о 18.00.

с. Концово, Ужгородський район
17 жовтня — форум ромів. Поч. о 12.00.

«Доміон»
До 18 жовтня — «Королі рулетки». Поч. о 12.00 та 18.30. «Спадок Борна». Поч. о 13.50, 16.10, 20.20 та 22.40.

Галерея «Ужгород»
До 19 жовтня — обласна виставка скульптури, приурочена до Дня художника і 125-річчю з дня народження скульптора-конструктивіста Олександра Архипенка.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 листопада — виставка “Мій рідний Ужгород” творчої групи “Весела палітра” .

Художній музей імені Бокшая
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Ретроспективна виставка Емми Левадської “Карпатський гомін” (паперова графіка, витинанки, аплікація, писанки, лоповки).
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Виставка творів образотворчого мистецтва «Ужгород у полотнах закарпатських художників» та фотохудожніх робіт В. Балеги «Мій Ужгород».  
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. День може початися зі з'ясування стосунків, тому постарайтеся не приймати кардинальних рішень, скажімо так, під гарячу руку. Однак все-таки варто заспокоїтися й обміркувати ситуацію. Цілком імовірно, що ви дуже швидко знайдете рішення, яке дозволить трохи переглянути свої життєві пріоритети. В цілому день хоча й напружений, але до кінця дня має все вирішитися благополучно.
Телець. Ряд проблем може зайняти всю першу половину дня. Сьогодні будуть корисні роздуми про свої почуття. Вам варто пробачити образи. Це дасть шанс повернути душевну рівновагу і радість буття. Хоча сьогодні вам варто вирішити якомога більше питань особистого характеру, вам все ж варто бути уважними та обережними. Уникайте сьогодні обіцянок, непотрібних розмов, якщо не хочете зіпсувати стосунки. Сни, як правило, щасливі.
Близнюки. Сьогодні сил значно додасться, до того ж деяким з вас світить просування кар'єрними сходами або успіх у фінансах. У стосунках з коханими варто проявити великодушність - вибачте, якщо перед вами винні. Представниці прекрасної статі скоро можуть дізнатися про завершення роману, особливо, якщо він був без взаємних обіцянок.
Рак. Сьогодні вам треба буде вирішити чимало питань, причому відразу. Вам варто сьогодні проявити обережність і уважність. У вас попереду прийняття важливих і складних рішень. Варто прислухатися до своєї інтуїції. Вона вас не підведе, разом із тим намагайтеся не перевтомлюватися.
Лев Сьогодні вам може бути дуже нелегко. Особливо це стосується питань, пов'язаних з прийняттям незручних рішень. Пам'ятайте, що сидіти на обох стільцях одночасно - це досить невдячне заняття. Вечір проведіть у гостях. Імовірна цікава, гарна зустріч, прислухайтеся до інтуїції.
Діва. Сьогодні вам не варто говорити і обіцяти більше, ніж ви можете виконати. Нагромаджені проблеми можуть зайняти всю першу половину дня. Для досягнення поставлених цілей вам необхідна здатність втілювати ідеї в життя, високий інтелектуальний рівень і здатність швидко приймати рішення.
Терези. Сьогодні несподівано для себе ви можете отримати одкровення. Тільки не поспішайте застосовувати його на практиці. Для початку гарненько все обміркуйте. Зустріч з фінансових або юридичних питань може вивести вас з рівноваги. Тому готуйте сталеві лати для своїх нервів. До кінця дня найімовірніше зустрінете свого колегу. Чудовий день у всіх сенсах.
Скорпіон Вам сьогодні не варто робити великих покупок. Навпаки, вас варто проаналізувати ринок, а гроші ви завжди встигнете витратити. Цілком імовірно, що вам варто позичити грошей і купити дійсно вартісну річ. Якість ще нікому не була збитковою. Здоров'я дещо погіршиться через необдумані дії.
Стрілець. Сьогодні варто проявити уважність і обережність. Саме провидіння йде за вами назирці, тому вам варто бути готовим до того, що ви раптом здивуєтеся або потрапите в незручну ситуацію. Перевірте прогноз погоди. Є сенс одягнутися відповідно.
Козеріг Сьогодні вас чекає низка невдач, якщо ви раптом вирішите брати на себе серйозні зобов'язання. Сьогодні цього робити не варто. Вам слід трохи заспокоїтися і переглянути пріоритети. Цілком імовірно, що на цьому етапі була допущена помилка, тому що ви переоцінили свої можливості.
Водолій. День пов'язаний з доленосними несподіванками, отриманням інформації. Однак вирішення фінансових питань може похитнутися. Вам потрібно більше часу. Разом з тим, цілком можливо, що вам доведеться виконувати не свої обов'язки, зважаючи на певні події, і залишитися на роботі понаднормово. Вам варто обговорити цей момент з начальством. Якщо не зараз, то хоча б у майбутньому.
Риби. День пов'язаний з доленосними несподіванками, отриманням інформації. Однак вирішення фінансових питань може похитнутися. Вам потрібно більше часу. Разом з тим, цілком можливо, що вам доведеться виконувати не свої обов'язки, зважаючи на певні події, і залишитися на роботі понаднормово. Вам варто обговорити цей момент з начальством. Якщо не зараз, то хоча б у майбутньому.


А зараз — усміхніться :)


— Чому ви вирішили розлучитися?
— Як тільки сідаю йому на коліна, він відразу починає диктувати службові листи.


Нічого так не зближує людей, як один варіант на екзамені.


– Тату, а це правда, що в деяких країнах Сходу наречений не знає, хто його дружина, поки не жениться?
– Це в будь-якій країні, синку!

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат