Щотижня в середньому 1500 закарпатців скаржаться на грип

admin 10.10.2012 15:28 ПОДІЇ

У середу, 10 жовтня, під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Івана Качура відбулася нарада з питань готовності господарських об’єктів, навчально-виховних та лікувально-профілактичних закладів області до епідемічного сезону з грипу.

Як повідомила в. о. головного санітарного лікаря області Світлана Піца, протягом останнього місяця в області щотижнево реєструється   від 1400 до 1600 випадків звернень закарпатців до медиків.   Захворюваність ГРВ   на 40-му тижні не перевищує рівень традиційних сезонних   показників – 13,4   на 10 тисяч населення. Це у   1,7 рази   нижче епідпорогу.

За минулий тиждень зареєстровано   1675   випадків захворювань ГРВ, що на   1,9 % більше, ніж минулого тижня. 70 % хворих - діти до 17 років. Шпиталізовано 143-ох закарпатців (8,5% хворих). Зокрема, на лікарняному ліжку опинилися 117 дітей.

За прогнозами медиків, можливий епідемічний ріст спостерігатиметься наприкінці грудня. Друга хвиля росту рівня захворюваності очікується вже у березні.

До групи епідемічного ризику в області входить 12 тисяч осіб. Це, передусім, медики, освітяни, працівники сфери обслуговування, спеціалізованих колективів, діти та дорослі, які перебувають на утриманні в інтернатних закладах закритого типу,   діти та дорослі з хронічними захворюваннями.

Наразі в області проводиться робота із забезпечення доставки вакцини та вчасного проведення вакцинації.

Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат