На Рахівщині затримали зловмисників, причетних до незаконного переправлення чоловіків через кордон

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області 23.07.2024 14:37 КРИМІНАЛ

До організації незаконної діяльності причетні 36-річний мукачівець та 23-річний житель села Ділове Рахівського району.

Встановлено, що зловмисники за 8 тисяч доларів США пропонували чоловікам, які підлягають мобілізації, безперешкодний перетин кордону до Румунії поза офіційними пунктами пропуску.

Фігуранти підшукували   «клієнтів», поселяли в прикордонній зоні, а звідти — супроводжували лісовою місцевістю до кордону. Оплату за послуги брали від чоловіків після успішного перетину ними кордону.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці затримали зловмисників під час спроби переправити через державний кордон України п'ятьох клієнтів.

У автомобілях фігурантів провели обшуки. Там виявили та вилучили готівку в національній та іноземній валюті на понад 700 тисяч гривень, пристрій для пошуку сигналу gps та інші речові докази, які свідчать про причетність до незаконної діяльності. Транспортні засоби зловмисників також вилучено.

Фігурантів помістили до ізолятора тимчасово тримання. Їм слідчі, за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, повідомили про підозру за ч. 3 ст.332 Кримінального кодексу України, тобто незаконне переправлення осіб через державний кордон України,   вчинені групою осіб з корисливих мотивів.

Наразі правоохоронці встановлюють імовірних спільників фігурантів. За скоєне зловмисникам загрожує до дев’яти років позбавлення волі. Слідство у справі триває.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат