Депутата Волошина, керівника ГО «Антикорупція», та його заступника Голуба визнано винними

admin 18.04.2013 10:50 КРИМІНАЛ

Закарпатський апеляційний суд поставив крапку у епопеї поливання брудом сайтом «Вся закарпатська правда» та його власником Іваном Волошином, якого було притягнено до відповідальності за корупційне діяння, родини Панових, зокрема Алена Панова – Консула України в Угорщині (2006-2010) та Наталі Панової – начальника Закарпатського управління ДВС.

Нагадаємо, що ситуація почала розвиватися ще влітку 2012 року, коли під час виконання рішення суду було заарештоване майно Ужгородської міської ради. Тоді міський голова Віктор Погорєлов звинуватив Н.Панову в неадекватних діях, однак їхня правомірність була пізніше повністю підтверджена судами кількох інстанцій, міністерством юстиції та прокуратурою. Не зважаючи на це, кишенькова ГО «Антикорупція», яка належить І.Волошину, почала брудну інформаційну атаку на Наталю Панову. Зясувалося, що такий хід був викликаний неспроможністю провести незаконну «прихватизацію» історичної пам’ятки готелю Корона, що в центрі Ужгорода, яку через підставну фірму мав намір присвоїти собі І.Волошин. Нагадаємо, що завдяки активним діям громади та злагодженим діям окремих правоохоронців незаконна приватизація Корони тоді була зупинена.

Пікантність ситуації полягає ще й у тому, що сам І.Волошин став першим депутатом в Закарпатті, якого судом визнано винним у вчинені корупційних діянь, внаслідок чого він автоматично позбавляється мандату. Цинічно на цьому фоні виглядає вихваляння корупціонера на власному сайті «Вся закарпатська правда», що його кишенькова ГО «Анти корупція» буде продовжувати «розслідування» стосовно прокурора області А.Петруні, начальника ДВС Н.Панової та інших правоохоронців, які заважають йому цинічно присвоювати майно ужгородської громади.  

Після відповідних публікацій Ален Панов вирішив звернутися до суду з метою засвідчення неправдивості поширеної інформації та захисту честі, гідності та ділової репутації. На початку року Ужгородський міськрайонний суд визнав, що І.Волошин (власник сайту «Вся закарпатська правда») та В. Голуб (головний редактор цього ж сайту) розповсюдили неправдивий наклеп і зобов’язав його спростувати. Сьогодні це ж рішення підтвердив Закарпатський апеляційний суд, надавши, по суті, оцінку «антикорупційним» розслідуванням групи людей, які прикриваються сайтом та журналістикою.

Цікаво, що з огляду на таку точку зору, це є перше рішення на Закарпатті, де за наклеп притягнули до відповідальності власника сайту та його редактора, які намагалися чинити тиск на посадовців задля вирішення своїх комерційних прожектів.    

Відповідачі та причетні до справи активно коментували   процес на сайті «Вся закарпатська правда» та інших наближених до нього ресурсах, натомість сам Ален Панов до останнього   зберігав мовчання: «На відміну від відповідачів, я не коментував   хід судового процесу до отримання   постанови   рішення по суті спору, тому що це є не коректним і могло бути розціненим як тиск на суд. Це ж не футбол, переглядаючи який біля телевізору з пивом та чіпсами, деякі вболівальники звикли робити коментарі, на кшталт Івана Дуліна з телепроекту «Наша Раша». Зазначу єдине. Я не вважаю нормальним ситуацію, за якої, прикриваючись статусом преси та громадських організацій з гучними назвами, вирішуються власні протиправні комерційні справи. При цьому поливаються   брудом власного виробництва «всі» і «вся», хто заважає в реалізації чергового авантюрного плану. В свою чергу я завжди знайду правовий спосіб, як поставити таких людей на місце, особливо якщо їхні незаконні дії торкатимуться моєї сім ’ ї або мене».

Лана Морська

UA-Reporter.com

admin

Коментарі :


18.04.2013 22:02 Федір

Волошин - аферист, невіглас і   корупціонер, таких давно потрібно ставити у стойло, добре, що знайшлися люди хто звільнить громаду від таких екскрементів


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат