Внаслідок аварії нафтою забруднено грунт і воду

admin 05.06.2014 16:48 СОЦІО

Як вже повідомлялось 28.05.2014р. внаслідок кримінальної врізки на 294 км траси нафтопроводу “Броди – Держкордон” на відстані близько 1,5 км. від с. Бенедиктівці Ракошинської сільської ради Мукачівського району Закарпатської області сталася аварія.


Спеціалістами Держекоінспекції з виїздом на місце події було встановлено забруднення нафтою земельної ділянки та потрапляння нафти у внутрішньогосподарський канал, який впадає у річку Стара. Вихід нафти та виконання робіт по ліквідації врізки мали вплив на площу 6916 м2.
З метою локалізації та мінімізації наслідків аварії АВП філії “МН “Дружба” було споруджено 2 гідрозатвори, здійснювались заходи по зачистці забрудненого ґрунту, збору нафти та її відкачці безпосередньо у нафтопровід. Проведено роботи по монтажу захисного саркофагу. Станом на 02.06.2014р. здійснено вивіз забрудненого ґрунту в обיємі 47,8 м3. До ліквідації наслідків зловмисного пошкодження нафтопроводу було залучено 31 працівника філії «МН «Дружба» та 10 одиниць техніки.
Для визначення ступеня забруднення державними інспекторами були відібрані проби ґрунтів та поверхневих вод. За результатами вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів зафіксоване значне перевищення концентрації нафти у забрудненому ґрунті в порівнянні з фоновими показниками. За результатами інструментально-лабораторних   досліджень проб поверхневих вод зафіксовано перевищення ГДК нафти у внутрігосподарському каналі. Концентрація нафтопродуктів в р. Стара на рівні фонових. Загрози потрапляння нафти у транскордонні водотоки немає.
З метою притягнення винних осіб до відповідальності Держекоінспекцією направлено листи до управління МВС України в Закарпатській області та Мукачівського МВ УМВС щодо встановлення осіб, які здійснили несанкціонований відбір нафти з нафтопроводу, що призвело до забруднення земель та водних ресурсів.
Держекоінспекція продовжує контроль за ситуацією, яка склалася та інформуватиме громадськість про хід ліквідації наслідків аварії.
Державна екологічна інспекція
у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат