Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews 09.05.2014 07:00 ПОДІЇ

Сьогодні п’ятниця, 9 травня. Кавуйте у компанії бажаних людей, цінуйте їх і даруйте радість. Запам’ятовуйте приємні миті життя і час від часу повертайтеся до минулого, адже воно допомагає зрозуміти сучасне та прийняти майбутнє. Нехай дев’ятий день травня буде черговим нагадуванням про мир і спокій навколо та в наших серцях зокрема. Гарного дня й запашної ранкової кави!

Цитата дня: - Тільки лимонад і нічого більше.
- Інше ні до чого, - сказала вона, - ти сп'янієш від мене.

© Рей Бредбері "Десь грає оркестр"

09 травня 2014 року
по Закарпатській області: Мінлива хмарність, вночі місцями слабкий дощ, вдень без істотних опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 6-11°, вдень 17-22°, в горах місцями вночі 4-6°, вдень 10-15° тепла.
Автошляхи: Вночі місцями слабкий дощ, вдень без істотних опадів. Вночі та вранці місцями туман. Видимість добра, в тумані 200-500 м.
по м. Ужгород: Мінлива хмарність, без істотних опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 8-10°, вдень 20-22° тепла.


ІМЕНИНИ 9 травня - Василь, Георгій, Глафіра, Степан, Тамара, Іриней


Сьогодні також:
• Другий день пам'яті та примирення, оголошений 2004 р. Генеральною Асамблеєю ООН
• День Європи
• День перемоги СРСР над Німеччиною, закінчення Німецько-радянської війни



Цей день в історії

1913 — перший політ гідроплана С-10 «Гідро» Ігоря Сікорського
1913 — на екрани Франції вийшов фільм «Фантомас» — перша в довгому ряду екранізація
1922 — узятий під домашній арешт патріарх всієї Русі Тихон
1927 — парламент Австралії переїхав в нову столицю — Канберру


Що сьогодні і на вихідних буде в Ужгороді та краї

Падіюн
До 26 травня — виставка екзотичних метеликів.

Ужгород, пл. Театральна
Щонеділі — відкрита екскурсія Ужгородом. Поч. о 14.00.

Облмуздрамтеатр
11 травня — “Пригоди в Карпатах”. Поч. о 12.00. “Одруження”. Поч. о 18.00.

«Бавка»
11 травня — “Стійкий олов’яний солдатик” (В. Данилевич за казкою Г. Х. Андерсена). Поч. об 11.00 та 13.00.

Ужгород, провулок "Гірчичне зерно"
Виставка «50 відтінків рожевого».
До 31 травня — виставка "Революція в об’єктиві".

Мукачево, картинна галерея, пл. Федорова 5
До 17 травня — персональна виставка Юрія Сяркевича.


«Доміон»
До 14 травня   — «Нова Людина Павук-2. Висока напруга, 3D». Поч. о 10.00. «13-й район. Цегляні маєтки». Поч. о 16.10, 20.00, 23.30. «Інша жінка». Поч. о 12.20, 21.40. “Кухня в Парижі». Поч. о 14.10 та 18.00.

Кінотеатр “5 елемент” (вул. Легоцького 19а, 3-й поверх)
До 14 травня   — «Нова Людина Павук-2. Висока напруга, 3D». Поч. о 10.00, 21.30. «Оллі і скарби піратів, 3D». Поч. о 12.30. «Інша жінка». Поч. о 14.00, 17.45. «Блондинка в ефірі». Поч. о 16.00, 19.45.

Мистецький центр “Галерея Ілько”
До 10 травня — проект «Великий перевіз. Резиденція».
Галерея працює щодня з 11.00 до 21.00, у неділю — з 12.00 до 19.00.

Виноградів, міська картинна галерея «Імпасто»
До 10 травня — виставка картин Маргарити Тегзе.

Галерея «Ужгород»  
Великодня виставка.  
Галерея працює з 11.00 до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.


Готель «Інтурист-Закарпаття»
Щодня — жива музика, виступ гурту «Вітамін». Поч. о 19.00.
Художній музей імені Бокшая
Виставка Надії Дідик (живопис і графіка).                            
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
До 25 травня — виставка «Творча спадщина Івана Антоновича та Сіона Івановича Сільваїв (різьба по дереву, живопис, писемні твори)» (виставка із фондової колекції музею).
До 25 травня — фестиваль «Дні буддійської культури». У рамках фестивалю тривають виставка «Скарби Тибету», кінопокази, лекції та майстер-класи з медитації.
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції —   з 9.00 до 17.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки музею:
експозиція «Закарпаття у первісні часи» (кам’яний вік);
експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем»;
експозиція з історії духовної культури на Закарпатті;
експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина;
виставка народних музичних інструментів Закарпаття;
виставка народного одягу Закарпаття;
виставка стародруків та ікон XVIII – початку XX ст.;
фотовиставка Спілки фотохудожників Закарпаття «Розписи древніх храмів Карпатського регіону» Україна - Словаччина – Румунія –Угорщина.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 18.00.  

Мистецький кафе-клуб «Під замком» (вул. Ольбрахта)
Постійно діюча виставка робіт Петра Шолтеса, члена Закарпатської організації Спілки художників України.  

Центральна міська бібліотека для дітей «Казка» (пл. Б. Хмельницького, 3)
22 квітня—6 травня — всеукраїнська пересувна виставка дитячих малюнків «Національний банк майбутнього».

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки (вул. Виннична, 20)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки

Овен. У першій половині дня варто зайнятися закупівлями для господарювання і наповнити холодильник. На тебе чекає спілкування з друзями і емоційно насичений день. У другій половині дня можуть виникнути складнощі в роботі побутової техніки та електроприладів. Намагайся не втручатися в суперечки і розбіжності між домочадцями. Придумай цікаве заняття для колективного відпочинку та сімейних веселощів.
Телець. У першій половині дня стережися провокацій з боку недоброзичливих сусідів. Не варто псувати свій настрій через дрібні побутові подразники. У другій половині дня можуть виникнути непередбачені розтрати. Тобі потрібно вчитися економно витрачати фінанси, щоб не виникало складнощів. Увечері варто вирушити на світську вечірку, щоб відволіктися від домашніх турбот.
Близнюки. У першій половині дня тобі варто звернути увагу на проблеми близької людини. Твоя порада та моральна підтримка допоможуть відновити душевну рівновагу і гармонію. У другій половині дня обов'язково наведи порядок у своєму гардеробі. Спробуй змінити стиль і позбутися темних і консервативних речей. Увечері на тебе чекає несподівана і приємна зустріч із людиною з минулого.
Рак. Сьогодні ти зможеш розслабитися і провести час у своє задоволення. Не варто обтяжувати себе стомлюючою домашньою роботою. Пройдися по магазинах і вибери приємні подарунки близьким. У другій половині дня твоя подруга попросить про допомогу, старайся надати моральну підтримку. Увечері не варто вирушати в галасливі місця, краще залишитися вдома.
Лев Сьогодні ти зможеш розслабитися і провести час у своє задоволення. Не варто обтяжувати себе стомлюючою домашньою роботою. Пройдися по магазинах і вибери приємні подарунки близьким. У другій половині дня твоя подруга попросить про допомогу, старайся надати моральну підтримку. Увечері не варто вирушати в галасливі місця, краще залишитися вдома.
Діва. У першій половині дня старайся вирішити всі господарські питання. Тобі потрібно позбутися зламаних речей і звільнити простір в домі. У другій половині дня друзі запропонують цікавий відпочинок. Активні ігри на свіжому повітрі піднімуть твій настрій. Увечері тобі варто попрацювати над своїм духовним світом і провести якісь практики.
Терези   У першій половині дня можуть виникнути складнощі у спілкуванні з родичами старшого покоління. Не варто приймати близько до серця образу, краще відпустити ситуацію. У другій половині дня доведеться зайнятися усуненням побутових неполадок вдома. Не варто економити, звернися по допомогу до професіонала. Увечері зустрінься з подругами і влаштуйте веселий дівич-вечір.
Скорпіон У першій половині дня варто відволіктися від турбот і зайнятися тим, що тебе заспокоює. Творчі заняття принесуть приємні емоції і допоможуть відновити енергетику. У другій половині дня на тебе чекає важлива зустріч із людиною з минулого. Ти отримаєш вигідну пропозицію від старого друга, постався до цього серйозно. Увечері краще вирушити в парк і прогулятися перед сном.
Стрілець. У першій половині дня намагайся не втручатися в конфлікти між знайомими. Тобі варто виступити в ролі миротворця в конфлікті, що склався. У другій половині дня пройдися по магазинах, на тебе чекає виграш у торговому центрі. Стосунки з партнером можуть загостритися через побутову сварку. Спробуй піти першою на примирення, щоб зберегти спокій і мир у сім'ї.
Козеріг Цей день варто присвятити спілкуванню з родичами і сімейному відпочинку. Тобі потрібно відволіктися від суєти і вимкнути телефон. У другій половині дня намагайся не провокувати ревнощі з боку партнера. Збери друзів, щоб влаштувати веселу вечірку, як у старі добрі часи. Увечері стережися переохолодження, існує ризик застудитися
Водолій. У першій половині дня можуть виникнути розбіжності з коханою людиною. Тобі варто звернути увагу на свої слова, щоб не ображати близьких. У другій половині дня займися роботою по зміні в інтер'єрі. Перестановка меблів і нові штори зроблять оселю більш затишною. Увечері обмеж вживання кави і відмовся повністю від спиртних напоїв.
Риби Вранці тобі потрібно добре відпочити і відмовитися від важкої домашньої роботи. Присвяти час догляду за своєю зовнішністю і косметичним процедурам. Початок дієти принесе гарні результати і допоможе очистити твій організм. У другій половині дня старайся уникати спілкування з настирливими незнайомцями. Тобі потрібно зібратися з подругами і обговорити свої душевні переживання і страхи.


А зараз — усміхніться :)


Пацан захотів - пацан зробив. Пацан не захотів - пацан не зробив. Пацан не захотів, але зробив - пацан одружений.



"Не на того напала!" - кричав хлопчик в брекетах, покусаній собаці.


Україна — це така країна, в якій у Львові приймають російських біженців, які тікають з Криму, де Росія захищає їх від львівських бандерівців.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат