У Мукачеві дбають про працевлаштування інвалідів

admin 04.12.2012 16:13 СОЦІО

Одним з пріоритетних завдань центру зайнятості в місті Мукачево завжди залишається допомога незахищеним верствам населення, в тому числі людям з інвалідністю.

Тут, під час індивідуальної роботи з особистим консультантом із вивчення можливих шляхів їх трудової реабілітації та працевлаштування, такі громадяни отримують максимальну кількість порад та цінної інформації. Водночас, люди з інвалідністю потребують значної уваги, тому фахівцями служби зайнятості використовуються для цього сучасні інформаційні технології.
Нещодавно   Мукачівським міським центром зайнятості з нагоди Міжнародного дня інвалідів було 4проведено низку інформаційних, консультаційних, тематичних, спеціалізованих та профорієнтаційних.
29 листопада, в приміщенні центру зайнятості пройшов Ярмарок вакансій для інвалідів та тренінг на тему: «Відчуй себе впевнено». У заході взяли участь 36 осіб з фізичними вадами та представники одинадцяти роботодавців міста Мукачева. За результатами співбесід двоє з перебуваючих на обліку інвалідів виявили бажання працевлаштуватися на ПАТ «Мукачівський завод «Точприлад», ще один вирішив започаткувати власну справу в напрямку надання фото та відеопослуг.
Цього ж дня також був проведений виїзний профорієнтаційний захід для сліпих та слабозорих дітей спеціалізованої школи-інтернату м. Мукачева. Учні отримали інформацію про сучасний ринок праці 3міста та регіону, навчальні заклади та професії, які потрібні сьогодні на ринку праці регіону. Зі слів директора закладу Івана Сенько стає зрозуміло, що певні фізичні вади не є перешкодою до здійснення заповітної мрії. Він повідомив, що багато випускників цієї школи, маючи повну або часткову втрату зору, працюють на підприємствах нашої країни, а поодинокі навіть займають високі посади.
Низку заходів, присвячених Міжнородному дню інвалідів продовжили виїзний профорієнтаційний груповий захід та профорієнтаційний семінар для батьків, що відбулися 30 листопада в Обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженням. Був проведений конкурс малюнків на тему: «Моя професія». Несмілими дитячими мазками на ватмані оживали омріяні професії кухаря, водія, масажиста, лікаря, вчителя. Діти малюють те, що їх оточує навколо й допомагає повноцінно жити. Завдяки реабілітаційному центру, діти з певними вадами мають можливість жити в 2колективі та стати згодом повноцінними громадянами нашого суспільства.
За участі соціальних партнерів, які опікуються проблемами громадян з інвалідністю та міським центром зайнятості проведено засідання круглого столу з питань взаємодії у вирішенні проблем зайнятості осіб із обмеженою працездатністю. Зокрема, в рамках конструктивного діалогу були обговорені питання щодо консолідації спільних зусиль у напрямку створення нових робочих місць для таких громадян, працевлаштування на підприємствах міста та регіону, у т.ч. організацію професійного навчання з наступним працевлаштуванням шляхом надання дотацій роботодавцям. За підсумками заходу прийнято відповідні рекомендації.
Для спеціалістів центру зайнятості є справою честі допомогти знайти роботу саме тим громадянам, які найбільше її потребують, тож свою роботу ми виконуємо з чистим серцем та добрими намірами з бажанням принести як найбільше користі людям яким потрібна наша з вами підтримка.


Оксана Пехньо, директор Мукачівського міськрайонного центру зайнятості

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат