Румуна оштрафують через оборудки   з автомобілями

admin 30.11.2012 12:34 ПОДІЇ

Останнім часом на закарпатських кордонах дещо почастішали випадки порушень митного законодавства, пов’язані із незаконними оборудками престижних автівок, які іноземці завозять до України з метою перепродажу без сплати відповідних податків.

Так, нещодавно до списку подібних порушників додався 36-річний громадянин Румунії, який перетинав українсько-угорський кордон на автомобілі марки «BMW 560L». Під час здійснення митного контролю у пункті пропуску «Вилок» працівники оперативного відділу служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Чопської митниці   за допомогою отриманої інформації від Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби з’ясували, що даний водій завіз на територію України в режимі «тимчасового ввезення» дві іномарки та розпорядився ними без дозволу митного органу.
У середині вересня п.р. румун завіз іномарку «Ауді А4» через пункт пропуску «Тиса» і за матеріальну винагороду передав її з документами іншим особам. Наприкінці того ж місяця кмітливець вже завіз через українсько-румунський кордон позашляховик марки «BMW X5» на французьких реєстраційних номерах і також за винагороду віддав автомобіль у розпорядження та користування третім особам у с.Солотвино.
Тож, за не вивезення автомобілів та розпорядження ними без дозволу митного органу, чопські інспектори склали відносно громадянина Румунії два протоколи за статтею 469 ч. 2 Митного кодексу України.
Після рішення суду іноземцю доведеться сплатити штраф за кожний не вивезений автомобіль у розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Вікторія Сенгетовська,
прес-секретар Чопської митниці

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат