Остання фаза під знаком безчинства

Відділ політики 25.10.2012 20:28 ПОЛІТИКА

Останній передвиборний тиждень пройшов неспокійно. Особливо це стосується виборчого округу № 68. Пробалогівські кандидати Чучка та Ковач пішли ва-банк. Почалася ганебна скупка голосів. Зокрема в селі Середнє залякані люди мало не в черзі стояли з копіями паспортів для того, щоб отримати гроші.

Каса була в самого голови села Крицького, який опікувався тим, щоб в обмін на гроші середнянці на виборах ставили галочку навпроти провладного кандидата Ковача. Про таке неподобство селяни самі повідомили нашу редакцію і кореспондент газети Олег Подебрій виїхав до Середнього, щоб прояснити ситуацію.

Однак журналіст не думав, що в селі все нагадує бандитські 90-ті. На щастя, сам Олег не постраждав, бо зумів випадково уникнути фізичної розправи від розлючених бандитів, а от автомобіль бандюки   розтрощили.

Після цього інциденту журналістська профспілка зробила звернення до президента В. Януковича, в якому йдеться:

«Наше звернення — спроба донести до Вас вкрай критичну ситуацію, що склалася зі свободою слова в нашому регіоні. 22 жовтня 2012 року на журналіста Олега Ігоровича Подебрія, який виконував редакційне завдання закарпатської обласної газети «РІО» в селищі Середнє Ужгородського району, було скоєно напад. Журналіст у рамках редакційного завдання проводив розслідування стосовно підкупу виборців, який, за попередньою інформацією, централізовано здійснює голова даного селища Емеріх Крицький. Для цього Олег Подебрій звернувся в селищну раду смт Середнє за коментарем голови села. Також протягом години журналіст спілкувався з селянами різних соціальних груп на предмет підкупу. У приватних розмовах більшість опитаних селян підтвердили отримання грошей у розмірі 200 гривень за один голос на сім’ю на користь кандидата від Партії регіонів у 68-му мажоритарному окрузі Василя Ковача.

З розмов із жителями селища журналіст зробив висновок, що люди залякані тим, що на території сільської ради під керівництвом голови села діє угруповання, яке чинить тиск у вигляді погроз фізичною розправою. На підтвердження цього висновку на журналіста О. І. Подебрія близько 19.00 було скоєно напад. Невідомі особи потрощили автомобіль, у якому пересувався журналіст. Сам він уник фізичної розправи тільки випадково. Про інцидент було повідомлено міліцію, написано заяву.

Шановний пане Президенте, вважаємо, що наведені вище факти свідчать про утиски свободи слова та права на журналістську діяльність, а також суперечать задекларованим Вами принципам демократії та дискредитують владу в цілому й Партію регіонів зокрема. Вибори завершаться   і незалежно від їх результатів у селі Середньому Закарпатської області під прикриттям селищної ради сформована територія беззаконня.

У зв’язку з цим журналісти звертаються до Вас із проханням захистити кількатисячну громаду селища Середнє від беззаконня і свавілля з боку Вашого однопартійця».

Ще один скандал цього тижня стався також по лінії агітації за головного енергетика краю Василя Ковача. Громадське об’єднання ОПОРА оприлюднило лист голови Ужгородського міського осередку Партії регіонів Олега Адамчука, з яким він звертається до так званих VIP-агітаторів. Такими для «регіоналів» є дільничні лікарі, міліціонери та співробітники ЖРЕРів. Тобто державні службовці. В листі від них вимагається кожному пройтися по квартирах ужгородців і загітувати по 400 виборців за Ковача та Партію регіонів. Крім того, ці   VIP-агітатори повинні переслати до штабу партії прізвища цих виборців із зазначенням їхніх адрес та номерів телефонів. Більше про цей маразм читайте у статті Ужгородські регіонали «згинають» виборців під свого кандидата.

Хоча це ще не маразм. Маразм почався в лікувальних закладах міста. Як повідомляють Інтернет-видання, з ужгородського тубдиспансеру вирішили до понеділка відправити хворих по домівках у свої райони, бо після вивчення соціологічної думки хворі в диспансері, як виявилося, хочуть голосувати за опозиційні партії та Сергія Ратушняка, а владі тут потрібні голоси за Ковача.

Варто відзначити, що подібна «агітація» за державного чиновника з багатомільйонними статками Ковача навряд чи робить йому честь. Він хизується   своїми мільйонами, але забуває, що мільйони ці дісталися йому від багатостраждальних закарпатців, які не мають вибору, в кого і за які гроші купувати електрику, бо змушені   купувати її лише у відомстві Ковача.

Ну і нарешті про опозиціонерів. Точніше про тих, хто каже, що він опозиціонер. Таких у Ужгороді виявилося аж троє: Чучка, Буланов та Сербайло. Цілком зрозуміло, що, зрештою, ніхто з них опозиціонером не є. Як відомо, Чучку з тріском вигнали з «Батьківщини» за зраду.   На стор. 6 ми подаємо частину з інтерв’ю депутата міськради Рум’янцева, який розповів, чим займався Чучка в міськраді і як він обзивав Тимошенко. Не дивно, що Чучку прогнали, дивно, що він і досі вішає ужгородцям локшину на вуха і розповідає про свою опозиційність.

Важко назвати опозицією і заступника Балоги у раді Андрія Сербайла. «Батьківщина» хоч і оголосила про його підтримку, але соратник Кеменяша, швидше за все, так само є балогівцем і не виключено, що в разі обрання в Раду стане «тушкою». А от про опозиційність «ударівця» Буланова не варто й натякати. Як і про опозиційність всієї партії Кличка. Як відомо, Кличко відмовився підписати угоду про створення опозиційної коаліції в майбутній Верховній Раді. Заступник голови Всеукраїнського об’єднання «Свобода» з політичних питань Андрій Мохник вважає, що партія УДАР Кличка може приєднатися до Партії регіонів, якщо регіонали переможуть на парламентських виборах. «Партія УДАР, швидше за все, буде з переможцями виборчих перегонів: якщо переможе Партія регіонів, УДАР буде з ними створювати коаліцію в майбутньому парламенті, а якщо переможуть разом партнери з опозиції — ВО «Свобода» і «Батьківщина» — УДАР буде з ними. Бо Олег Тягнибок і заявив раніше, що не відкидає, що Віталій Кличко і його партія УДАР стануть найбільшим розчаруванням українців за підсумками цих виборів», — сказав Мохник.

Реальним захисником інтересів жителів Ужгорода та Ужгородського району серед усіх кандидатів може стати лише Сергій Ратушняк, у якого в активі і досвід, і гідні приклади того, як потрібно творити і розбудовувати навіть у деструктивному середовищі. Це сильна людина з потужним інтелектом та харизмою. Людина, яка не дасть скривдити себе і своїх земляків.

Відділ політики

ТЕГИ : вибори 2012

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат