Яблука, печена картопля та навіть попкорн надовго дають відчуття ситості

admin 12.09.2014 10:51 ЗДОРОВ'Я

Велика порція з порівняно малою кількістю калорій, здорова їжа, якою можна наїстися та довго не відчувати голоду – такі суперпродукти справді існують.

Їх вирішило перелічити видання Time, пише Українська правда.

Печена картопля

Картоплю демонізують несправедливо, насправді вона прекрасно втамовує голод. Дослідники провели оцінку "індексу насичення" 38 продуктів, зокрема коричневого рису та цільнозернового хліба. Учасники експерименту найвищі оцінки дали саме вареній картоплі. Вони помітили, що почувалися більш ситими та з'їли менше під час наступної трапези, за дві години після того, як поласували картоплею.

Щоби було ситніше: варену чи печену картоплю краще їсти "у мундирі", щоби отримати більше клітковини. Між тим у одній картоплині приблизно 160 калорій.

Яйця

Дослідження, проведене науковцями з Університету Сент-Луїса, показало, що люди, котрі снідають яйцями, протягом дня споживають на 330 калорій менше за тих, хто вранці їсть щось інше. Амінокислоти, які є в яйці, сприяють вивільненню гормонів, котрі пригнічують апетит.

Щоби було ситніше: не варто гребувати жовтком, у ньому міститься половина протеїнів. До омлету додавайте овочі й зелень, тоді порція буде більша, і клітковина додасться. Наприклад, в яйці 78 калорій, а в склянці шпинату – 7.

Суп із квасолі

У супах багато води, тож вони займають більше місця у шлунку, не будучи дуже калорійними. Наприклад, у супі з квасолі міститься велика доза клітковини та резистентного крохмалю – хороших вуглеводів.

Щоби було ситніше: замість крекерів краще з'їсти більшу порцію супу. Ті, хто не любить супів, можуть додавати квасолю в салати.

Грецький йогурт

Дослідники з Гарварду розглянули харчові звички 120 тисяч людей упродовж 20 років та дійшли висновку, що йогурт – це найкраща їжа для тих, хто хоче скинути зайві кіло. Ті, хто на день з'їдав по дві порції йогурту, з часом таки ставали стрункішими.

Щоби було ситніше: до несолодкого йогурту добре додавати продукти з високим вмістом клітковини, наприклад, малину.

Яблука

У яблуках є пектин, котрий природно вповільнює процес перетравлення та дає відчуття ситості. Яблуко їсться довго, даючи мозкові більше часу на усвідомлення того, що тіло попоїло і вже не голодне.

Щоби було ситніше: скибки яблук можна додавати до вівсянки, салатів та навіть сандвічів.

Попкорн

Дивлячись кіно, можна спожити 90 калорій, з’ївши три стакани попкорну або лише чверть стакану картопляних чіпсів. Попкорн займає багато місця у шлунку і обманює організм, наче він з’їв справді багато.

Щоби було ситніше: попкорн можна притрусити червоним перцем. Науковці з Університету Пердью нещодавно виявили: люди, котрі перчать страву, краще нею наїдаються.

Інжир

Інжир – це спасіння для ласунів, бо він достатньо солодкий, до того ж, містить багато клітковини (в одній ягоді інжиру 37 калорій та близько граму клітчатки). Інжир не провокує такого різкого підвищення рівня цукру в крові, як торт або печиво.

Щоби було ситніше: розріжте ягоду навпіл та додайте протеїну – чайну ложку козячого сиру або горішок.

Вівсянка

Вівсяна каша, зварена на воді чи знежиреному молоці, густа і дуже повільно рухається травною системою – отже, після вівсянки голод повертається нескоро.

Щоби було ситніше: у тарілку можна покришити мигдалю.

Цільне пшеничне зерно

Цільне пшеничне зерно містить більше білку та клітковини, ніж будь-який інший злак – 6 грамів білку та 6 грамів клітковини на порцію.

Щоби було ситніше: для салату варене пшеничне зерно можна змішати з яблуками, ягодами та горіхами.

Смузі

Більшість напоїв не втамовують голод, але збитий, насичений повітрям смузі – так. Лише не варто додавати в нього солодких, калорійних інгредієнтів – соків, ароматизованих сиропів – котрі зведуть нанівець усю користь.

Щоби було ситніше: покладіть льоду та знежиреного молока чи йогурту в блендер, додайте фрукт та увімкніть. Скуштуйте смузі з полуницею (92% якої – це вода) або бананом, у котрому багато резистентного крохмалю.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат