Виставою року на Закарпатті стала «Meine Liebe Віра»

admin 09.01.2014 09:52 ДОЗВІЛЛЯ

Наприкінці 2012 року в Ужгороді було створено журналістський клуб «Театрал Закарпаття». За підсумками 2013 року ним було проведено анкетування журналістів, що пишуть про театральне мистецтво краю.


1. Виставою року названо любовну драму з прибамбасами «Meine Liebe Віра» Олександра Гавроша у постановці Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв.

Детальніше про виставу «Meine Liebe Віра» читайте у матеріалі кореспондента газети "РІО", яка теж брала участь в анкетуванні "До чого призводить брак любові?"

Серед номінантів були також названі вистави «Трамвай «Жадання» Тенессі Вільямса, «Мауглі» Р.Кіплінга , «Велика Капітуляція» Бертольда Брехта – всі у постановці Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру.

Про «Велику капітуляцію» в Ужгороді читайте за цим лінком.

2. Режисером року став киянин Сергій Архипчук, який поставив у Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі «Meine Liebe Віру» та «Трамвай «Жадання».

Серед номінантів були також названі Наталя Орєшнікова (вистава «Попелюшка») та Наталя Тімошкіна («Мауглі»)

3. Акторкою року визнано Клару Берец за роль Віри у виставі «Meine Liebe Віра».

Серед номінантів також були названі Світлана Мавріц, Оксана Карпович, Олеся Бідзіля (всі – Закарпатський обласний український музично-драматичний театр) та Наталя Орєшнікова (Закарпатський обласний академічний театр ляльок «Бавка»).

4. Актором Року став Михайло Фіщенко за роль Едіка у виставі «Meine Liebe Віра».

Серед номінантів також були названі Рудольф Дзюринець,   Олександр Мавріц, Дмитро Сньозик (Закарпатський облмуздрамтеатр) та Микола Карпенко (обласний театр ляльок «Бавка»)
5. Гастролями року визнано вистави в Ужгороді Національного театру російської драми імені Лесі Українки.
Також було названо гастролі на Закарпатті театрів із Житомира, Дрогобича, Львова та Москви.

За цим лінком матеріал про гастролі театру в Ужгороді "Київський театр представив ужгородцям «Сімейну вечерю»


6. Серед театральних подій року журналістський клуб «Театрал Закарпаття» називає   відновлення фестивалю «Інтерлялька», поява тепла в глядацькій залі Закарпатського облмуздрамтеатру, отримання звання академічного театром ляльок «Бавка», створення журналістського клубу «Театрал Закарпаття», отримання нагороди «УНІМА» за кращу лялькову виставу року в Україні обласним   театрам ляльок «Бавка», гастролі обласного українського театру імені братів Шерегіїв на сцені Національного театру імені Лесі Українки в Києві.

admin

ТЕГИ : підсумки рокуЗакарпатський обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат