На Берегівщині зафіксована масова загибель бджіл

19.04.2019 22:47 СОЦІО

Першими забили на сполох пасічники села Гать Берегівського району. За різними даними, тут всього за кілька днів загинуло від 30 до 50 % усіх бджіл.

Місцеві пасічники підозрюють, що причиною може бути використання отрутохімікатів для обробки полів місцевим агропідприємством.

У самому ж агропідприємстві кажуть, що використовувати отрутохімікати для обробки полів будуть лише після Великодніх свят та й то ця отрута не діє на живі організми, а лише на рослини.

Ми розповідали про те, що наразі в світі спостерігається масова загибель бджіл. Лише за останні 5 років кількість бджіл скоротилася на третину. А вчені кажуть, що після зникнення бджіл людство проживе максимум 4 роки.

На жаль, саме в Україні бджоли вимирають дуже швидко. Це пов’язано з використанням хімікатів для обробки полів. Тим не менше, Закарпаття було чи не єдиною областю в Україні, де не спостерігалося масової загибелі бджіл. Можливо, це було пов’язано з тим, що ми через малоземелля не є аграрною областю. І ось перші тривожні дзвіночки.

Читайте також: Загибель бджіл матиме непередбачувані наслідки, в тому числі голод

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат