Угода підписана: Угорщина дасть Закарпаттю 155 мільйонів форинтів

admin 06.03.2015 11:50 СОЦІО

155 мільйонів форинтів угорських інвестицій вкладуть в гуманітарну сферу Закарпаття.

Депутати обласної ради   своїм рішенням погодили угоду з Міністерством зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини.

Йдеться про договір між Закарпатською обласною радою та Міністерством зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини про співпрацю у  виконанні проектів розвитку, що здійснюються в рамках Програми Східного партнерства в Україні у 2015 році, укладену 23 січня 2015 року.

Угоду підписали керівник облради Володимир Чубірко та міністр Петер Сійярто.

Зокрема, угорська сторона зобов’язується надати фінансову допомогу у розмірі 155 млн. угорських форинтів. Ці кошти підуть на модернізацію закладів, що представляють значну культурну та національну цінність , на реалізацію проектів модернізації систем енергозбереження та опалення шкіл, соціальних, культурних і церковних закладів освіти, розвитку медичних закладів, збереження історичної та культурної спадщини Закарпаття, що має європейське значення тощо.

Завдяки фінансовій допомозі, що була надана сторонами у 2012-2013 роках у розмірі 1,1 мільйон доларів США, було виконано 76 проектів розвитку в 50-ти закладах Закарпаття.

Для виконання проектів у 2013-2014 роках МЗЕЗС надало фінансову допомогу (у форинтах) в розмірі близько 500 тисяч доларів США в рамках угоди про допомогу.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської обласної ради

ТЕГИ : УгорщинаЗакарпаттяЗакарпатська обласна рада

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат