У Закарпатті хочуть зробити безкоштовну освіту для дітей загиблих учасників АТО

admin 24.02.2015 11:17 СОЦІО

Облдержадміністрація пропонує внести зміни до Програми розвитку регіональної вищої освіти на 2013 – 2017 роки. Відповідний проект рішення буде розглядатися на черговій сесії облради.

Враховуючи положення зміненого Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасники АТО офіційно отримали право на отримання соціальних гарантій і пільг з боку держави. Однією із важливих гарантій соціального захисту вказаної категорії громадян – це сприяння держави в частині отримання освіти учасникам АТО та їх дітей.

Тому в розділ «Пільги», що надаються студентам на навчальний рік у розмірі сто відсотків суми, передбаченої контрактом, до завершення навчання: студентам із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; особам, які втратили обох батьків і вступили на навчання у вищий навчальний заклад у віці до 23 років» додано також студентів,» батьки (один із батьків) яких загинули під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районах проведення антитерористичної операції».

Фінансове забезпечення виконання Програми здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету відповідно до заходів та джерел фінансування Програми розвитку регіональної вищої освіти на 2013 − 2017 роки.
Внесення змін до Програми сприятиме наданню в повному обсязі пільг з оплати за навчання студентам, які навчаються у вищих навчальних закладах області на контрактній основі.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської обласної ради

ТЕГИ : АТОвища освітаЗакарпатська обласна рада

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат