На других громадських слуханнях вирішували, хто є громада, і слухали наступного кандидата

Rionews 21.05.2014 19:13 ПОДІЇ

Друге засідання громадської ради щодо призначення головного міліціонера області розпочалося з'ясуванням питання, хто ж входить до громадської ради і чому вона вирішує за всю громаду Закарпаття. Це не громадські слухання, а комітет однієї сім'ї - заявила частина активістів і після цього покинула малий зал засідань вченої ради ректорату УжНУ, де проходять слухання.  

Активісти зазначали, що багато закарпатців нічого не знає про слухання. Тож після того, як вони покинули залу, на другому засіданні стало ще менше учасників, ніж на першому.

Другий кандидат на посаду начальника УМВС України в Закарпатській області - Василь Рябінчак теж зазначає, що його попросила громада подати кандидатуру.

Як і його попередник - Ю. Рахівський, він бачить купу проблем у правоохоронних органах. Тому завдання, яке треба вирішити - повернути довіру міліції. Після того, як В. Рябінчак розповів свою біографію, учасники слухань задавали питання.

На запитання про боротьбу з наркоманами, нелегальними мігрантами, а також проблему жебракування в Ужгороді кандидат відповідав, що це не його компетенція, і є спеціальні підрозділи, які повинні вирішувати ці проблеми.

Чимало запитань стосувалися кадрових чисток у міліції. В. Рябінчак вважає, що громада повинна долучатися до цього процесу.

Загалом кандидат не відповідав конкретно, а звертав увагу на роботу певних підрозділів. Неодноразово від нього пролунало: "Це питання не моєї компетенції".

На запитання стосунків міліції і політики, відповів, що вони мають діяти окремо. Про Балог сказав: я їх знаю, вони мене ні.

Щодо підпалів авто на Закарпатті зазначив, що на 70-80 % знають, хто це, але довести провину важко, зловмисників треба ловити на місці злочину.

Завтра відбудуться громадські слухання третього кандидата на посаду головного міліціонера Сергія Шаранича. Початок о   17.00.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат