Громадськість слухала першого кандидата на посаду головного міліціонера

Rionews 20.05.2014 20:14 ПОДІЇ

В Ужгороді розпочалися громадські слухання щодо оголошеного міністром МВС України Арсеном Аваковим відкритого конкурсу на посаду начальника УМВС України в Закарпатській області. 20 травня громада слухала першого кандидата - Юрія Рахівського.

Слухання відбулися у малому залі засідань вченої ради ректорату УжНУ, що на площі Народній. На зустрічі були присутні представники громадської ради при УМВС України у Закарпатській області, представники політичних партій, громадських організацій, студентства, ужгородці.

Юрій Рахівський розповів власну біографію, після чого учасники громадських слухань мали змогу задати йому питання.

Кандидат вважає, що сьогодні до правоохоронних органів нульова довіра. Йому соромно за структуру, в якій працював. Переконаний, що міліція повинна бути поза політикою. Має намір провести повну чистку в правоохоронних органах, зокрема, позбавитися корупціонерів.

Під час громадських слухань чимало питань стосувалися міліціонерів-хабарників. Кандидат каже, що готовий провести чистку за такими критеріями: моральними чеснотами, відсутністю політичного забарвлення і корупційної складової.

Не відповів Юрій Рахівський на подальші зв'язки з Балогою, сказавши, що перед законом рівні усі. Різко відповів на запитання про те, як ставиться до негативної інформації, розповсюдженої про нього в мережі. Сказав, що не відповідатиме на питання, його ніхто не зламав і не зламає, і йому відомо, хто попросив задати таке питання.

В цілому кандидат покладається на громадськість, а заодно і прикривається нею. Розповідає, що саме громада попросила його подати кандидатуру. Не проти Юрій Рахівський започаткування громадського органу при міліції, який би надавав експертну оцінку діям правоохоронців. Погоджується і на детектор брехні.

Учасники слухань питали також про заборону продажі алкоголю й наркотичних засобів у центрі міста, патрулювання міліцією вулиць у нічний час, перебування на посадах одіозних Співака, Бойчука й інших. Кандидат апелював до моральних якостей, батьківського нагляду, а щодо постатей сказав, що хто заслужить, того він залишить.

Завтра відбудуться слухання кандидата Василя Рябінчака, а 22 травня - Сергія Шаранича. Початок о 17.00.


Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат