Прокуратура допоможе міській владі розібратися зі «стихійним» будівництвом

25.04.2014 14:11 РАТУША

Післявеликодня сесія в середу збиралася повільно, навіть здавалося, що кворуму для її роботи так і не збереться. Але депутати поволі «підтягнулися», на початку сесійного засідання внесли до порядку денного проекти рішень про Меморандум національної єдності й зміни до складу комісії з питань майнової політики, власності та приватизації.

В УЖГОРОДІ НОВИЙ ПРОКУРОР

В. о. міського голови Віктор Щадей представив депутатам нового міського прокурора Володимира Гаврилюка. Під час представлення новий очільник ужгородської прокуратури поділився своїм баченням того, яким має бути цей силовий орган на сьогодні. На його переконання, прокуратура зобов’язана бути з народом, працювати для народу і бути йому підзвітною. Він також запевнив, що у разі необхідності кожен ужгородець може розраховувати на особистий прийом, незважаючи на те, чи приймальний день наразі в прокуратурі або неприймальний. Під час сесії прокурора закликали навести лад у стихійній забудові міста. До кінця тижня він пообіцяв зібрати максимально можливий обсяг інформації про це і дати правову оцінку, у т. ч. органам контролю. Про себе п. Гаврилюк розповів, що він корінний львів’янин, із 1998 р. працював у прокуратурі Тернопільської області, а з 2001 р. на Львівщині переважно на посаді заступника прокурора району.

ДЕПУТАТИ ПОНОВИЛИ БЛИЗЬКО 40 ДОГОВОРІВ ОРЕНДИ ЗЕМЛІ Й 3 ВІДМІНИЛИ

Слід додати, що розгляд земельних питань уже двічі переносився. Цього разу депутати не сперечалися, мирно змінювали терміни оренди, комісії знімали критичні зауваження й переважною більшістю голосів було ухвалено низку питань із приватизації близько 10 земельних ділянок шляхом викупу, поновлення близько 40 договорів оренди (відмінили 3), надали близько 20 дозволів на складання техдокументації щодо встановлення меж земельної ділянки на місцевості й затвердили вже готову техдокументацію, надали кілька дозволів на проведення експертизи земельних ділянок тощо.

Про мораторій на землю (раніше його встановили до 1 липня) зараз у міській раді кажуть по-іншому, мовляв, такого поняття у законодавстві немає, тож його можна навіть трактувати... як порушення конституційних прав. А «рухати землю необхідно», оскільки це кошти до бюджету, нові робочі місця, розвиток інфраструктури.

СТИХІЙНІ БАГАТОПОВЕРХІВКИ В МІСТІ РОСТУТЬ, ЯК ГРИБИ ПІСЛЯ ДОЩУ

Начальник Ужгородської ОДПІ Тарас Триндяк, який попросив слова, загострив увагу на ситуації, що склалася поблизу стадіону «Автомобіліст», де ведеться будівництво багатоповерхівки з порушенням будівельних норм і практично загарбанням спортивного майданчика будівельним. Згідно з Генпланом міста, ця ділянка не передбачалася для ведення будівництва. Натомість у зеленій зоні у приватну власність під індивідуальне будівництво надали дві земельні ділянки по 3,5 сотки. Будівництво ведеться без урахування прибудинкової території, місця для паркування, зеленої зони, а визначена Державними будівельними нормами відстань 6 м до «червоної лінії» тут усього 1 метр! Тому п. Триндяк звернуся до міської ради з вимогою перевірити правомірність виділення тут земельних ділянок, дотримання їхнього цільового призначення, будівельних норм на вказаному будівництві й дозвільної документації.

За іншою інформацією, тут є ще одна ділянка, наразі ще не забудована. Й таких «партизанських» будівництв по місту чимало, а ДАБК фактично самоусунулася від виконання своїх безпосередніх функцій. Депутати зійшлися на тому, що тільки рішуча реакція на незаконне будівництво — аж до його фізичної ліквідації — може зупинити охочих будувати де заманеться і як заманеться.

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ МАЙНОВОЇ ПОЛІТИКИ, ВЛАСНОСТІ ТА ПРИВАТИЗАЦІЇ НАРАЗІ «ОБЕЗГОЛОВЛЕНА»

Покінчивши з «земельними» питаннями, депутати ухвалили Меморандум національної єдності, заслухавши попередньо текст. Потім спробували об’єднати в одне питання й проголосувати за зміни у складі депутатської комісії з питань майнової політики, власності та приватизації, тобто депутата Шафаря зняти з посади голови комісії й залишити у її складі, а депутата Доктора призначити головою. Питання не пройшло, оскільки набрало тільки 25 голосів. Коли питання роз’єднали, за Шафаря висловилися 36 депутатів, а ось за призначення Доктора головою комісії проголосували тільки 19. Тож комісія з питань майнової політики, власності та приватизації залишилася поки що без свого голови.

ДОСТРОКОВІ ВИБОРИ МЕРА В УЖГОРОДІ ВІДКЛАДЕНІ НА НЕВИЗНАЧЕНИЙ ЧАС

У відповідь на клопотання Ужгородської міської ради про призначення дострокових виборів міського голови обласного центру Закарпаття, оскільки 24 лютого рішенням ради Віктора Пого­рєлова усунуто з посади, надійшла офіційна відповідь Верховної Ради України.

Комітет ВР розглянув клопотання Ужгородської міської ради
про призначення дострокових виборів у м. Ужгороді, але оскільки екс-очільник Погорєлов оскаржив своє усунення з посади в судовому порядку, дострокові вибори в Ужгороді неможливі до оголошення рішення суду, відтак вибори ужгородського мера перенесені на невизначений час.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат