Чехи виділили 2 мільйони гривень на закарпатські садочки, школи, амбулаторії та заклади культури

admin 20.06.2013 10:16 СОЦІО

Уже   шостий   рік Закарпаття   тісно співпрацює   з краєм   Височина   Чеської Республіки. За попередні   роки   у   цьому партнерстві реалізовано 25   інвестиційних проектів   у соціальній сфері – майже   у   кожному   районі.

Нинішнього   року намічено   реалізувати ще 15 проектів з   реконструкції дитячих садків, шкіл, сільських амбулаторій,   закладів   культури,   5 із яких   –   продовження проектів минулого 2012   року.
На   це   край   Височина у своєму   бюджеті   виділив майже 6 млн.   чеських крон, або понад   2 млн. гривень. Рішенням   обласної ради від 31 травня 2013 року   в   обласному   бюджеті   для співфінансування цих проектів   також виділено відповідні   кошти -1 млн. 740 тисяч гривень.
Депутатами обласної ради   хід реалізації проектів   взято на   контроль. 19 червня   в обласній   раді відбулася   нарада з представниками   органів   місцевого самоврядування,   виконавчої влади,   підприємницьких структур, які задіяні в реалізації зазначених проектів.

Наголошувалось, що всі проекти у сфері освіти мають бути закінчені   до   початку   нового навчального   року.   І   в Свалявському   районі, наприклад,   роботи із   заміни даху в навчально-виховному комплексі села Рудникова Гута   та із заміни вікон в   Свалявській ЗОШ І-ІІІ ст. імені Т.Г.Масарика   уже   ведуться   повним   ходом. Районна   влада   вирішила також фінансові   питання. Тому, як   запевнив голова   райради Іван Гартавел, учні та вихованці цих закладуть зустрінуть 1 вересня в оновлених будівлях.
А ось проекти, які   реалізуються у Виноградівському районі, а це -добудова дитсадка у селі Велика Копаня, заміна   вікон у Виноградівській ЗОШ І-ІІІ ст. №8 та дитсадка села Новоселиця,   викликають певне занепокоєння, адже   тут не до кінця вирішено питання їх співфінансування з районного   бюджету. Учасники наради шукали   шляхи   вирішення проблемних питань.
Наприкінці серпня запланований візит керівника   уряду краю Височина Зденека   Кадлеца. А на середину вересня   намічено урочисте введення в дію проектів за участі делегації краю Височина   на   чолі з гетьманом Їржі Бєгоунеком.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської облради

ТЕГИ : чехиЗакарпатська обласна радаЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат