Тігіпко після податку на розкіш візьметься за пасивні доходи

admin 01.04.2012 15:39 ПОЛІТИКА

Після введення податку на розкіш, в уряді можуть почати думати над оподаткуванням пасивних доходів, що становлять основу добробуту найбагатших людей.

Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр соціального розвитку України Сергій Тігіпко.

«Я вважаю, що по пасивних доходах треба починати це робити. Пасивні доходи - це ж не тільки надходження від банківських депозитів, але й роялті, дивіденди, ще багато чого. Саме тут є великі резерви для бюджету. Це буде дуже непроста розмова. Але я вважаю, що потихеньку до цієї справи підходити треба», – сказав Тігіпко.

Крім того, вважає віце-прем'єр, сьогодні потрібно зробити акцент на ресурсних податках.

«Ми дуже мало платимо за видобуток руди, піску, щебеню, нафти, газу. Практично всюди в світі за багатства, які належать країні, є чіткі податки – рентні платежі. Тому, крім пасивних доходів, я рухався би ще й у цей бік» .

Нагадаємо, сьогодні заможні українці фактично звільнені на законодавчому рівні від сплати податків на доходи фізичних осіб. А все тому, що офіційно багаті люди заробітну плату в основному не отримують, а отже і не платять з неї податок і не роблять відрахування до фондів соцстрахування, а їх основні доходи від цінних паперів і депозитів – не оподатковуються.

Джерело:   ZAXID.NET

admin

Коментарі :


02.04.2012 10:01 СНАЙПЕР ЛЬВІВСЬКА ОБЛ.

Ось що написала одна порядна дівчина в газеті "Украінська правда"...."УКРАІНА ,мабуть,одна-єдина краіна,де президент купив робоче місце!За ХАМА голосував ДАУНбас,то і зараз лікті кусає....Решта голосувало за ЮЛЮ.Тільки ЮЛЯ йшла від на вибори від демократичноі краіни,а ХАМ сфальшивував вибори на свою користь і зробив з УКРАІНИ кримінально-диктаторську КРАІНУ!"Згоден з кожним словом тоі дівчини,яка оце все виклала в інтернеті!!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат